avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspector SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspector SSM

Buna ziua !
Am absolvit un liceu teoretic, am terminat facultateade Stiinte Economice (momentan sunt economist) si acum m-am inscris la un master la Facultatea de inginerie mecanica, autovehicule si robobica cu profilul Ingineria si managementul calitatii, sanatatii si securitatii in munca de 2 ani.(programul de studiu este incadrat la nivelul 7 CNC si este inscris pe pagina ANC)
As dori sa stiu daca acest Master ma ajuta sa pot lucra ca si inspector SSm (fara sa mai fac acele cursuri de 80/180 ore) si daca am drept de semnatura (daca sunt autorizata) pentru ceea ce voi presta in acest domeniu si mai apoi ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi deschide firma in acest domeniu.
Va multumesc frumos ! O zi buna !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:09, 24 Iulie 2023
Fiind economista, doar cu liceu teoretic (este necesar sa fi absolvit la real) chiar daca faceti master in domeniul ssm (nu ar trebui sa fiti admisa, fiind economista), puteti presta activi8tate ssm doar ca inspector (nivel mediu in traducere ssm). Cursul ssm de 80 de ore este obligatoriu pentru nivel mediu.
Cursul de 180 de ore nu-l puteti urma, fiind economista.
Pentru a deschide firma proprie aveti nevoie de acreditare de la ITM. Nu o puteti obtine neavand pregatirea necesara.
Am terminat liceul
Filiera teoretică, Profil: Real, Specializarea: chimie-biologie. Se schimba cu ceva situatia?
Puteti urma cursul ssm de 80 de ore si fi inspector ssm in cdrul unei firma care sava angajeze cu CIM cu norma intreaga.
Multumesc mult. Inteleg ca acest Master de 2 ani nu ma ajuta cu nimic la angajare, ci numai daca fac acest curs de 80 de ore.
Si va rog sa nu va suparati ca mai intreb. Daca ma angajez pe nivel mediu (dupa ce fac cursul de 80 de ore) si fac 5 ani vechime, care este urmatorul pas pentru a urca in ierarhie?
Nu aveti cum sa urcati in ierarhie, deoarece nu puteti urma legal, un master in ssm sau un curs postuniversitar de 180 de ore, licenta dvs. fiind in drept, nu o facultate cu profil tehnic.

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)
Salutare ! eu am terminat facultatea de drept, iar in prezent ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt încadrat ca inspector ssm și doresc modificarea ... Viorel A. Viorel A. Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea încadrării in Expert SSM fără a avea legătura cu obținerea postului de șef serviciu ... (vezi toată discuția)