avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspector SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspector SSM

Buna ziua !
Am absolvit un liceu teoretic, am terminat facultateade Stiinte Economice (momentan sunt economist) si acum m-am inscris la un master la Facultatea de inginerie mecanica, autovehicule si robobica cu profilul Ingineria si managementul calitatii, sanatatii si securitatii in munca de 2 ani.(programul de studiu este incadrat la nivelul 7 CNC si este inscris pe pagina ANC)
As dori sa stiu daca acest Master ma ajuta sa pot lucra ca si inspector SSm (fara sa mai fac acele cursuri de 80/180 ore) si daca am drept de semnatura (daca sunt autorizata) pentru ceea ce voi presta in acest domeniu si mai apoi ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi deschide firma in acest domeniu.
Va multumesc frumos ! O zi buna !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:09, 24 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de curs de 80 de ore pentru ca in normele de aplicare ale legii 319/2006 aproibate prin HG 1425/2006 se precizeaza ca :
ART. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:

a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.

(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Deci ca sa concluzionez, si daca am inteles bine, daca termin acest Master cu profilul Ingineria si managementul calitatii, sanatatii si securitatii in munca de 2 ani, pot sa fi inspector ssm in cdrul unei firma care sa ma angajeze cu CIM cu norma intreaga?pentru ca am aici doua pareri diferite.
Dar atat?aici sunt nevoita sa ma opresc?Eu vreau sa evoluez si nu stiu cum sa fac, mi-e foarte greu sa deranjez aici si sa ma lamuresc din intrebari.
Intentia mea initiala era sa ma scolarizez in acest domeniu si sa imi fac o firma...insa...
Nu sunt doua pareri diferite. Este vorba doar de legalitatea urmarii unui master in domeniul ssm, dvs. avand studii superioare economice, nu in domeniul ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice.
Cititi cu atentie art,50 al,(1) lit.a). In locul dvs., m-as asigura ca respectivul master este agreat de catre Inspectia muncii si MEN si de catre ITM din judetul unde va prestati activitatea.
Legal, legea nu permite sa urmati un master in domeniul ssm, avand pregatire superioara in domeniu economic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)
Salutare ! eu am terminat facultatea de drept, iar in prezent ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt încadrat ca inspector ssm și doresc modificarea ... Viorel A. Viorel A. Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea încadrării in Expert SSM fără a avea legătura cu obținerea postului de șef serviciu ... (vezi toată discuția)