avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ,vreau sa devin tutorele bunicului meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ,vreau sa devin tutorele bunicului meu pentru ai putea ...

Bună ziua ,vreau sa devin tutorele bunicului meu pentru ai putea plăti în continuare căminul de bătrâni. Mama și bunica mea a murit, mai am un unchi care nu s-a ocupat absolut deloc de bunicul meu,doi ani de zile l-a lăsat sa trăiască într-o stare deplorabila. Am reușit să acum 4 ani sa ii găsesc un cămin de bătrâni, asumându-mi responsabilitatea pentru el printr-o scrisoare pe care mi-au cerut o vei de la asistenta sociala. Bunicul meu traia singur,nu se ingrija ,în casa ii ploua și era plin de șoareci, unchiul meu era la cunoștință cu toate aceste dar nu la interesat. Am reușit sa ii fac un cont bancar unde își primește pensia (pentru că el niciodată nu avea bani deși pensia ii era dusa de postas la domiciliu) și asa pot sa ii plătesc căminul din pensia lui.Dupa 4 ani fiul lui,unchiul meu a început să se interesat de pensia lui. As vreau sa știut dacă as avea probleme in a deveni tutorele lui deși are un fiu care nu s a interesat de el?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:29, 16 Iulie 2023
Cereți prin acțiune în instanță să-i deveniți curator, nu tutore.
Vă pot ajuta cei de la asistență socială cu informații utile, și formular tip pentru depus la instanță.
Curatela se judecă repede, și se comunică hotărârea cam în 2 luni.

Nu aveți nevoie de avocat, e foarte simplu, numai sa aveți probele cu înscrisuri, adică documentele medicale, și susținere de la asistență socială.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Dacă are probleme de natură psihică, puteți cere să-i fiți tutore, dar dacă are probleme de natură fizică (nătrânețe, boli, etc), puteți cere să-i fiți curator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere curatelă pentru o persoană în vârstă de 84 de ani. cum poate fi protejată de o eventuală intenție de păcălire? mcnc mcnc Buna ziua, Sunt nepoata dupa frate, nu stau in aceeasi localitate cu unchiul. El are 84 de ani, cu sotia decedata si fara copii. Momentan sta la un centru ... (vezi toată discuția)
Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Procedura curator cu domiciliul in strainatate Mariannn345 Mariannn345 Buna ziua! In primul rand vreau sa spun ca eu locuiesc in Anglia de cativa ani. Aseara am primit un telefon de la un asistent social, pentru ca parintii mei ... (vezi toată discuția)