avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Successiune casa parinteasca. Buna ziua, ma numesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Successiune casa parinteasca. Buna ziua, ma numesc Radu Marius. ...

Successiune casa parinteasca.
Buna ziua, ma numesc Radu Marius.
Suntem 3 frati, parintii nostri au decedat (mama) acum 13 si ani si tatal nostru acum 8 ani,
desi in momentul decesului nu a existat nici-un act de mostenire precum un testament, noi, copii suntem trecuti in cartea imobiilului.
Doresc sa aflu va rog, care ar fi procedurile de succesiune a imobilului, perioada in care aceasta s-ar finaliza si ce pret trebuie platit.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumchristian , utilizator 22:02, 21 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
desi in momentul decesului nu a existat nici-un act de mostenire precum un testament, noi, copii suntem trecuti in cartea imobiilului

Nici nu e obligatoriu sa existe. Transmiterea bunurilor către moștenitori operează conform legii.
În baza cărui act sunteți dvs, copiii trecuți în Cartea funciară?
Pe langa contractul de vanzare cumparare exista si o Carte a Imobilului in care sunt trecuti fostii propietari dar si cei prezenti, respectiv parintii si noi, copii.
din cate am inteles, imi vor fi necesare certificatele de nastere al tuturor membrilor, certificatul de casatorie si de deces a parintilor si actele noastre de identitate.
am incercat sa caut niste informatii pe internet si in principiu sunt foarte confuz, din ce am inteles, totalul de plata inclusiv onorariu notar si taxele catre stat vor fi extrem de costisitoare ( peste 10.000 ron/total ) nu stiu daca in costuri se vor calcula si taxele impozitului pe imobil deoarece noi am continuat sa platim impoztul la CEC iar un reprezentant ne-a spus sa folosim CNP-ul parintilor desi acestia sunt decedati .
aveti idee informativ cam la ce suma m-as astepta si desi presupun ca voi avea de alergat la diferite entitati de stat pt acte si toate cele, cat timp va dura tot acest proces?

raluk0207 a scris:

desi in momentul decesului nu a existat nici-un act de mostenire precum un testament, noi, copii suntem trecuti in cartea imobiilului

Nici nu e obligatoriu sa existe. Transmiterea bunurilor către moștenitori operează conform legii.
În baza cărui act sunteți dvs, copiii trecuți în Cartea funciară?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părinții dvs au cumpărat imobilul, de ce apareti dvs, copiii? Ati cumpărat împreună cu parintii?
Taxele depind de valoarea bunurilor din masa succesorala, valoare care se stabilește în raport cu grila notariala, în funcție de zona, anul construcției, materialul din care e făcută casa, vechime, opțiunile celorlalți moștenitori (dacă renunță la succesiune se vor autentifica declarații de renunțare pentru fiecare parinte), dacă s-au împlinit mai mult de 2 ani de la deces, veți avea de achitat un impozit de 1% din valoarea bunurilor, apoi sunt verificările la Registrele Naționale și taxele datorate Agenției de Cadastru.
Nu exista un preț standard. Faptul ca cineva a plătit 10.000 lei, nu înseamnă că și dvs veți plăti la fel.
Taxele nu se pot comunica decât cu actele în fata și cu toți moștenitorii care ar trebui sa își exprime opțiunea.
Nu mai căutați pe internet preturi.
E o pierdere de timp la fel de mare, ca atunci când căutați pe Google "cât costa o mașină?"
Durata din nou depinde de cât de aglomerat este notariatul respectiv și de ce alte programări mai sunt.
O parte dintre documentele necesare nu se pot obține de la instituții, decât cu adresa de la notar, iar termenul de răspuns este în jur de 14 zile.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți confuzie între Cartea de Imobil și Cartea Funciară. În Cartea de Imobil se notează persoanele care locuiesc la o adresă, dar prin asta nu devin toți automat proprietari.
va multumesc tuturor pt implicare si ajutor. ramane sa ma duc la notar de indata ce situatia financiara o va permite.

va doresc numai bine!

Ionica Porumbel a scris:

Faceți confuzie între Cartea de Imobil și Cartea Funciară. În Cartea de Imobil se notează persoanele care locuiesc la o adresă, dar prin asta nu devin toți automat proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii. Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, In cazul in care se procedeaza la deschiderea succesiunii, ce trebuie stiut in momentul in care cel care solicita succesiunea, se prezinta la ... (vezi toată discuția)
Drept la succesiune ANDREEA 98 ANDREEA 98 Buna ziua ! Este vorba despre un apartament care este cumparat de parinti pe numele fratelui meu si al parintilor (in acte apare numele si prenumele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)