avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, in situatia in care exista un contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, in situatia in care exista un contract de munca pe ...

Buna ziua, in situatia in care exista un contract de munca pe perioada determinata de un an si managerul astazi comunica faptul ca de la 1 august va inceta contractul, fara nici un fel de avertisment in prealabil, ci spunand ca doreste sa angajeze pe altcineva, nu ar fi corect sa se aplice mai intai preavizul de 20 zile lucratoare, stipulat in contractul de munca? Este corect sa fiu obligat sa semnez demisia, daca nu doresc acest lucru? Ma puteti ajuta cu un raspuns corect legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:19, 18 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A mentionat si in baza carui articol va inceta contractul de munca?

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de muncă Vaculisteanu Vaculisteanu Aș vrea să mă interesez dacă îmi cer drepturile bănești de la firmă și în schimb mi se spune să îmi depun demisia , este corect (vezi toată discuția)
Cerere de demisie MihaiAndrei89 MihaiAndrei89 Buna ziua , am nevoie de o parere va rog. Lucrez in cadrul unui restaurant , in functia de manager , angajatorul meu m-a concediat dar doreste sa imi scriu ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Liana-Gabriela Liana-Gabriela Ma poate obliga patronul sa îmi dau demisia cu art.79 (1) din codul muncii cu preaviz ,dacă eu doresc sa plec plec plin articolul 55 ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)