sunt chemat ca martor intr_un proces penal despre care nu pot sa va spun mare lucru decat ca o anumita persoana care a stat pe str. cu sora mea este cercetata pentru prostitutie si pentru niste credite pe care le_ar fi facut nu stiu in ce imprejurari chestia e ca nu legal din cate am inteles eu mai este vorba si de preluarea unei firme care avea datori este tot ce va pot spune in legatura cu dosarul mentionez ca a fost retinuta de politia de frontiera ,pe data de 4 februarie 2009 am fost chemat ptr. prima oara apoi am fost chemat pe 28 mai 2009 iar azi am primit dinou citatie este obligatoriu sa ma mai prezint din moment ce am dat 2 declaratii pana acum
sunteti obligat sa va prezentati de cate ori va cheama (si va citeaza ) instanta. Astfel functioneaza justitia. Pentru cheltuielile facute (si pentru pierderile suferite) in zilele cand v-ati prezentat la instanta puteti cere sa fiti despagubit.
Daca nu mergeti de buna voie fie va aduce cu mandat de aducere fie ca va si amendeaza. Aveti grija ca cele declarate sa fie reale, ca altfel aveti ocazia sa o patiti. Daca va cheama in continuare se pare ca stiti ceva si nu vreti sa spuneti adevarul. Marturia mincinoasa se lasa cu " parnaie ".
Este datoria dvs.sa mergeti sa aratati ca va mentineti declaratiile date la cerecetare sau sa adaugati ce nu ati spus atunci si raspundeti la intrebarile completului de judecata.
Principalul este sa spuneti adevarul si nu vor mai exista probleme.
Aveti obligatia legala sa va prezentati la instanta.
Daca nu riscati sa se emita mandat pe numele dvs si tot compareti in fata instantei
La instanta urmeaza sa va mentineti declaratiile anterior date,sa le completati daca va-ti amintit aspecte relevante .
am uitat sa mentionez ca nu am fost chemat ca martor in instanta ci declaratiile le_am dat la politia de frontiera dosarul nu a ajuns in instanta am dat 2 declaratii pana acum si am primit o a treia citatie este obligatoriu sa ma mai prezint
Citare ca martor
tarca
Buna,
Am primit, in posta (nimeni nu a semnat de primire) o citatie de martor intr-un proces de fond. Se refera la ceva furturi facute cu cel putin 6 luni ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces
Agentevil
Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint
andrei856
buna
as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)