avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua,
As dori opinia unui avocat sau a cuiva care a trecut prin urmatoarea speță :

Am avut mai multe dosare penale datorita conducerii fara permis, care s-au soldat cu serviciu de probatiune, munca in folosul comunității, reabilitare. In acest moment am terminat cu serviciul de probatiune pe care l-am dus cu bine la capat.
Problema este urmatoarea - in timp ce eram in serviciu de probațiune, am mai condus inca o data fara permis si am fost prins, întocmindu-mi-se un nou dosar penal in anul 2019. Acum, dupa 3 ani si jumatate, am fost sunat de catre un agent de politie sa vin pt a imi lua o noua declaratie, desi in 2019 la momentul respectiv am dat deja una. Sunt așteptat in aceasta saptamana la sectie.
Am dreptul sa nu declar nimic?
Ce se întâmplă daca nu ma prezint?
Si mai mult de atat, daca se ajunge in instanță care ar fi consecintele?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:20, 21 Iulie 2023
Buna ziua,
Sigur, aveti dreptul să nu declarați nimic.
Dacă nu vă prezentați, fie vă aduce cu mandat, fie se consideră sustragere de la urmărirea penală, acest lucru fiind o agravantă.
În instanță cu siguranță se va ajunge, ținând cont de trecutul dvs. judiciar. Consecințele vor fi o pedeapsă, probabil cu executare de această dată.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți șanse mari sa obțineți o pedeapsa cu executare pentru perseverenta de care dați dovada.VA mai rămâne doar sa circulați fără permis eventual sub influenta băuturilor alcoolice și sa produceți un accident cu victime pt a beneficia din plin de noile sancțiuni mult mai severe..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca veți ajunge după gratii.
Nu este vorba doar de perseverenta infracțională.
Apelati la avocat ca sa va studieze cazurile și sa vada exact ca sa va informeze exact.
Și judecatorii fac la fel ca avocatii în astfel de cazuri.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mda, mulțumesc. Parca avocatii erau sa apere un caz, si din moment ce "pare" pt ce sa mai apelez sa mai platesc un avocat? Spre exemplu, din moment ce mi-ati trantit aceasta parere ce sens ar avea sa apelez la dvs sau la un coleg, sa dau banii degeaba? 0 barat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pare ca veți ajunge după gratii.
Nu este vorba doar de perseverenta infracțională.
Apelati la avocat ca sa va studieze cazurile și sa vada exact ca sa va informeze exact.
Și judecatorii fac la fel ca avocatii în astfel de cazuri.

București 2023

8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util

ciudata viziune aveti despre avocati!
Credeti ca un avocat foloseste numai pentru a vă scapa de inchisoare atunci cand totul este evident?!?
Dar, ce ziceti despre faptul ca, fără sa aveti un avocat, există riscul să vă fie încălcate niste drepturi procedurale, care prin încălcarea acestora (cu sau fără intenție) de către organele de cercetare penală riscați să „plătiți” mai mult decât prevede legea ?
Probabil că nu înțelegeți că rolul avocatului este acela de a supraveghea faptul că legea este aplicată proporțional cu fapta si cu norma juridica încălcată!

Să știti că sunt nenumărate cazurile în care, deși exista fapta și prin aplicarea „șablonului” codului penal, totuși, datorită aspectelor de procedură, avocatul a reușit să obțină altceva decât se părea la prima vedere că s-ar putea obține.

Acum, asta nu înseamnă că: ”hai să încălcăm legea, că am eu un avocat bun care mă scapă”!

elisabeta2323 a scris:

Mda, mulțumesc. Parca avocatii erau sa apere un caz, si din moment ce "pare" pt ce sa mai apelez sa mai platesc un avocat? Spre exemplu, din moment ce mi-ati trantit aceasta parere ce sens ar avea sa apelez la dvs sau la un coleg, sa dau banii degeaba? 0 barat

Alte discuții în legătură

Bună ziua Iulian&liliana Iulian&liliana Dacă pentru conducere fără permis sub influența alcoolului am primt suspendarea pedepsei.. și ca nou pedeapsa am primit 4 ani sub supraveghere și nici o ... (vezi toată discuția)
Sentinte EUGURO EUGURO Buna ziua.Doresc sa va supun atentiei urmatorul aspect : daca am antecendente penale ce se intampla in cadrul sentintei care se va sa da (pronunta).Se poate ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)