avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa contruita la rosu -receptie 2008
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa contruita la rosu -receptie 2008

Buna ziua,

Am achizitionat un teren pe care exista o casa construita la rosu , cu receptia lucrarii facuta in 2008. Acoperisul trebuie inlocuit intrucat lemnul este putred si continuate lucrarile pentru a aduce "casa la cheie". Din punct de vedere legal, daca receptia este facuta, trebuiesc obtinute alte autorizatii sau putem continua lucrarea ca si cum am face o renovare ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:57, 18 Iulie 2023
cum e intabulata casa? Pentru orice lucrari care afecteaza structura sau aspectul exterior e nevoie de autorizatie
Intabularea este facuta cf PV receptie, P+M . A fost o casa batraneasca iar proiectul a fost pentru modernizare si extindere casa de locuit P+M . Aspectul exterior nu va fi modificat, (refacem doar acoperisul, lemnul este putred, respectand proiectul); practic noi avem de finalizat lucrarea care s-a blocat la rosu in 2008 (divort proprietari) si pentru care (nu cunosc legea de atunci) s-a facut procesul verbal de receptie a lucrarii.
Deci, ne-ar trebui autorizatie? Daca da, proiectul este valabil? Autorizatia de constructie a fost emisa in 2006.

Multumesc pentru amabilitate si raspuns prompt !
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
sultan gina, utilizator
autorizatia este necesara. aspectul exterior va fi modificat, fiindca acum e la rosu. poate vreti sa spuneti ca va fi acelasi ca in vechiul proiect, insa autorizatia prevede modificarile fata de starea de fapt, fiindca fata de proiectul initial, o parte a fost si receptionata/ intabulata (cred).
e de intrebat daca proiectul vechi inca sta in picioare sau daca va trebuie unul nou. in teorie trebuie unul nou; intrebati la serviciul urbanism al primariei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii furgim furgim Buna ziua M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie-reautorizatie constructie !!?? Tarzan2012 Tarzan2012 O familie au cumparat o casa batraneasca din lemn cu 2 camere si veranda si au intambulat-o. Au mers la primarie sa anunte ca vor sa renoveze (acoperisul ... (vezi toată discuția)