Am achizitionat un teren pe care exista o casa construita la rosu , cu receptia lucrarii facuta in 2008. Acoperisul trebuie inlocuit intrucat lemnul este putred si continuate lucrarile pentru a aduce "casa la cheie". Din punct de vedere legal, daca receptia este facuta, trebuiesc obtinute alte autorizatii sau putem continua lucrarea ca si cum am face o renovare ?
Intabularea este facuta cf PV receptie, P+M . A fost o casa batraneasca iar proiectul a fost pentru modernizare si extindere casa de locuit P+M . Aspectul exterior nu va fi modificat, (refacem doar acoperisul, lemnul este putred, respectand proiectul); practic noi avem de finalizat lucrarea care s-a blocat la rosu in 2008 (divort proprietari) si pentru care (nu cunosc legea de atunci) s-a facut procesul verbal de receptie a lucrarii.
Deci, ne-ar trebui autorizatie? Daca da, proiectul este valabil? Autorizatia de constructie a fost emisa in 2006.
autorizatia este necesara. aspectul exterior va fi modificat, fiindca acum e la rosu. poate vreti sa spuneti ca va fi acelasi ca in vechiul proiect, insa autorizatia prevede modificarile fata de starea de fapt, fiindca fata de proiectul initial, o parte a fost si receptionata/ intabulata (cred).
e de intrebat daca proiectul vechi inca sta in picioare sau daca va trebuie unul nou. in teorie trebuie unul nou; intrebati la serviciul urbanism al primariei