avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii pana la 70 ani pentru cadre ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii pana la 70 ani pentru cadre didactice

Sunt cadru didactic și doresc să îmi continui activitatea prin cerere anuală până la vârsta de 70 ani, conform noii legi a învățământului preuniversitar, art 229, alin. 11, „Personalul didactic de predare titular din învățământul preuniversitar căruia nu i s-a emis decizia de pensionare poate fi menținut, la cerere, anual, ca titular în funcția didactică, și peste vârsta standard de pensionare, până la vârsta de 70 de ani. Cererea se soluționează în termen de 30 zile de la data înregistrării la secretariatul unității de învățământ, prin decizie motivată care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii. Decizia poate fi contestată, în condițiile legii.” Conform vechii legi a educației naționale, însă, la finalul anului școlar 2022-2023, ar trebui sa ies la pensie pentru limită de vârstă, iar la 31 august mi se va încheia contractul individual de muncă. Dacă depun cererea după ce legea intră în vigoare, după 3 septembrie 2023, cu contractul individual de muncă încheiat, dar fără dosar de pensionare depus la Casa de Pensii si decizie de pensionare emisă, beneficiez de prevederea mai sus mentionata?
Cel mai recent răspuns: Mali24 , utilizator 09:22, 19 Iulie 2023
In opinia mea, nu veti putea beneficia de acea lege .. dosarul de pensioanare cand il veti depune ?
Multumesc pentru raspuns, Il pot depune incepand cu 1 septembrie 2023, insa vreau sa aman depunerea acestuia tocmai pentru a putea respecta conditia stipulată in noua lege.
Deci dacă se depune cererea de rămânere în activitate la 2 sept 2023, postul fiind liber, Sunt sigură că este Ok!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai lucrezi ca profesor după ieșirea la pensie si6 în învațămantul gimnazial și ... (vezi toată discuția)
Sunt profesor grad didactic ii si am 65 ani. conform noii legi ... DanaGeorgescu DanaGeorgescu Sunt profesor grad didactic II si am 65 ani. Conform noii legi as putea opta pentru continuarea activitatii ca titular pana la 70 ani. Am inaintat o cerere ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă în învățământ Sorin-Pavel Sorin-Pavel Dacă lucrezi în învățământ ca profesor titular cu contract de muncă pe perioadă nederminată și ai normă didactică completă dar mai ai și ore ... (vezi toată discuția)