avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Ma intrebam daca exista o organizatie non ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ...

Buna seara. Ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ce ar sustine drepturile proprietarilor de locuinte ce le dau cu chirie. Sunt probleme specifice proprietarilor ce dau in folosinta locuinta cu contract legal, dar legea nu consider ca ne ajuta prea mult cand chiriasul distruge tot, judecata? Dureaza poate ani, iar cand chiriasul este strain si pleaca din tara..... Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ComN , utilizator 08:39, 19 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am auzit săă existe, dar nu este exclus. Dacă aveți astfel de temeri sau experiențe, solicitați plata unei garanții de către proprietar.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic aveți la îndemână n soluții acțiuni.in.instanta,garanție care sa acopere măcar facturile la utilități și cheltuielile de întreținere, conceperea unor contracte de închiriere bine făcute, prin apelarea la specialiști nu copierea de ,,modelele" pe net verificateaperiodica a starii in care se afla imobilul.etc.Practic nu exista o activitate economica care sa nu aibă și riscuri.Din.pacate în România nu exista o astfel de asociație dar nu va oprește nimeni sa găsiți persoane interesate și sa constituiți una,mai ales ca formalitatile sunt relativ simple..
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Eu sunt proprietarul. Am garantie 1700 de lei dar nici pe departe sa acopar pagubele. Peretii sunt murdari, jegosi de la mainile murdare, canapeaua cea noua este patata, salteaua este inutilizabila si aruncata intr-un colt, usa stricata...etc. Paguba este mare, cred ca in jur de 10000. Zugraveala, canapea, usa termopan...

Adrian ALBU a scris:

Nu am auzit săă existe, dar nu este exclus. Dacă aveți astfel de temeri sau experiențe, solicitați plata unei garanții de către proprietar.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa ii dati pe chiriasi in judecata, alta cale nu e.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Te mai protejezi și singur.Incerci să "mirosi " pe cine bagi în casa.Daca nu te pricepi să citești oamenii apelezi la o agenție imobiliară și îți caută ei după criteriile tale de selecție.Putin efort trebuie să facă și proprietarul pentru interesul lui.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Elena 2018 Elena 2018 Am inchiriat un apartament in august 2017. Am semnat un contract de inchiriere cu un reprezentant legal al proprietarului pentru 1 an, valoarea chiriei fiind ... (vezi toată discuția)
Chirias cortab cortab Buna ziua, Am o garsoniera care in ultimii 4 ani a fost inchiriata cu contract inregistrat la ANAF, impozit platit la zi. Problema este ca chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Reziliere fortata contract inchiriere vidoqc vidoqc In octombrie 2010 am incheiat un contract de inchiriere pentru 370 EUR/luna pentru perioada de 1 an cu un proprietar ce are doar uzufructul unui imobil. La ... (vezi toată discuția)