avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans platit pt închiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans platit pt închiriere apartament

Buna ziua.
Va rog un raspuns la următoarea situație. Am inchiriat un apartament in Cluj. A fost o vizualizare din partea unei prietene pt ca eu locuiam în alt oras si nu am avut timp de vizionari. In poze apartamentul arata f frumos.Idee este ca ieri cand m- am mutat si m am uitat cu atentie apartamentul este neîngrijit, pereții sunt murdari, dupa canapea este mizerie,geamuri patul canapeaua, covorul sunt patate frigiderul, dulapurile. Proprietara a zis telefonic ca va face curatenie in casă însă este evident că nu a făcut. Avem contract neînregistrat la Anaf, doar un tipizat in care se specifica ca e contract pe 1 an si se poate rezilia cu acordul părților. Am dat o chirie si jumate ca avans( 750€) care se va returna la plecare.As vrea sa plec deja de aici pt ca proprietara nu va face curatenia promisa. In cazul aceasta poate avea dreptul să nu îmi returneze garanția? Chiria este 500 de euro . Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
Elena Cluj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:04, 17 Ianuarie 2024
Buna ziua, depinde ce alte clauze contractuale v-ati asumat. In contract se prevede ca ati vizionat apartamentul? Aveti conversatii cu proprietarul ca sunteti de acord cu cele vizionate de prietena dvs? Ce clauze aveti referitoare la reziliere? Ce acopera garantia cf contract?Luati legatura cu un avocat si daca dupa analiza situatiei, se va concluziona ca va este favorabila rezilierea, notificati proprietarul in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent : posibile probleme cu proprietarul apartamentului in care stau cu chirie /refuz de returant garantia elena25500 elena25500 Buna ziua , Am nevoie urgenta de asistenta ..in cazul in care se ajunge la ce nu mi-as dori (si anume, sa apelez la un avocat)vreau sa stiu care imi sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarului carmen bodeanu carmen bodeanu Am vazut pe data de 7 noiembrie o discutie pe forum referitoare la drepturile unui chirias,in cazul in care proprietarul se hotaraste sa vanda apartamentul ... (vezi toată discuția)
Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, ... Oanaoana1 Oanaoana1 Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, cand am ajuns acolo el ne a lasat sa credem ca il doare undeva de garsoniera ....nu s a ... (vezi toată discuția)