avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu

Am inchiriat un apartament in august 2017. Am semnat un contract de inchiriere cu un reprezentant legal al proprietarului pentru 1 an, valoarea chiriei fiind de 250€. La incheierea contractului am platit o luna avans + o luna garantie. Garantia si alte clauze au fost mentionate in contract. Reprezentantul legal nu a respectat una dintre clauze, motiv pentru care, in data de 9.01.2018 tot el a cerut evacuarea in mai putin de 24 de ore. Acest lucru fiind imposibil practic si legal, impreuna cu tatal sau, in data de 10.01.2018, acest reprezentant a patruns cu forta in imobil, ne-a lovit pe mine si pe sotul meu sub privirile ingrozite ale copilului nostru minor si au recurs la dezmembrarea obiectelor de mobilier (pat si canapea), scoaterea din imobil a saltelei, a bucatilor de pal ce sustineau salteaua si a componentelor din care era alcatuita canapeaua, taierea unei bucati din cablul tv si oprirea centralei termice si a gazelor.
Atat eu, cat si sotul, avem certificat medico-legal ce atesta lovirile cauzate de cele doua persoane. Reprezentantul a refuzat comunicarea unui cont bancar sau a datelor pentru plata chiriei.
Desi, in paralel, se fac cercetari pentru violarea de domiciliu, intre timp suntem nevoiti sa dormim pe podea.
Facturile de utilitati si intretinerea sunt achitate la zi.
Confortul nu corespunde clar cu suma chiriei convenite initial. Problemele cauzate au tulburat linistea familiei. In acest moment, mai sunt 8 luni pana la finalizarea contractului.
Din punct de vedere legal, care sunt drepturile si obligatiile noastre in calitate de chirias?
Sunt obligata sa achit chiria de acum incolo pana la solutionarea dosarului deschis pe numele reprezentantului? Daca da, cum si cat?
Il putem actiona in instanta? Ce putem solicita?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Elena 2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena 2018 , utilizator 20:13, 23 Ianuarie 2018
E un caz complicat cu multe amănunte.
Legal aveti dreptul.de ă solicita ce considerați dar argumentarea conteaza.
Aveti in penal ceva si in civil altceva.
Trebuie analizat si contractul.
In penal, politia a trimis dosarul la parchet.
Pe partea civila ce se poate rezolva? Nu consider normal sa dorm pe podea la o chirie de 250 de euro si nici deranjul provocat nu cred ca este gratuit.
Se pot cere despagubiri pentru vatamarile corporale suferite? Exista o suma maxima?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre canapea extensibila. buna ziua. va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am mers intr-un ... iulia_79 iulia_79 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ... ComN ComN Buna seara. Ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ce ar sustine drepturile proprietarilor de locuinte ce le dau cu chirie. Sunt probleme ... (vezi toată discuția)
Pot recupera garantia completa in instanta a unui imobil inchiriat si care a fost predat in conditiile initiale? WeaverBeaver WeaverBeaver Buna seara, Pe data de 29.04.2023 mi-a expirat contractul de inchiriere. Pe 28.04.2023 am semnat Procesul Verbal de Predare Primire cu fiica proprietarul ... (vezi toată discuția)