Am inchiriat un apartament in august 2017. Am semnat un contract de inchiriere cu un reprezentant legal al proprietarului pentru 1 an, valoarea chiriei fiind de 250€. La incheierea contractului am platit o luna avans + o luna garantie. Garantia si alte clauze au fost mentionate in contract. Reprezentantul legal nu a respectat una dintre clauze, motiv pentru care, in data de 9.01.2018 tot el a cerut evacuarea in mai putin de 24 de ore. Acest lucru fiind imposibil practic si legal, impreuna cu tatal sau, in data de 10.01.2018, acest reprezentant a patruns cu forta in imobil, ne-a lovit pe mine si pe sotul meu sub privirile ingrozite ale copilului nostru minor si au recurs la dezmembrarea obiectelor de mobilier (pat si canapea), scoaterea din imobil a saltelei, a bucatilor de pal ce sustineau salteaua si a componentelor din care era alcatuita canapeaua, taierea unei bucati din cablul tv si oprirea centralei termice si a gazelor.
Atat eu, cat si sotul, avem certificat medico-legal ce atesta lovirile cauzate de cele doua persoane. Reprezentantul a refuzat comunicarea unui cont bancar sau a datelor pentru plata chiriei.
Desi, in paralel, se fac cercetari pentru violarea de domiciliu, intre timp suntem nevoiti sa dormim pe podea.
Facturile de utilitati si intretinerea sunt achitate la zi.
Confortul nu corespunde clar cu suma chiriei convenite initial. Problemele cauzate au tulburat linistea familiei. In acest moment, mai sunt 8 luni pana la finalizarea contractului.
Din punct de vedere legal, care sunt drepturile si obligatiile noastre in calitate de chirias?
Sunt obligata sa achit chiria de acum incolo pana la solutionarea dosarului deschis pe numele reprezentantului? Daca da, cum si cat?
Il putem actiona in instanta? Ce putem solicita?
Cel mai recent răspuns:
Elena 2018 , utilizator
20:13, 23 Ianuarie 2018