avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ...

Buna ziua,
Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ani pentru un teren, instanta de fond a respins ca neintemeiat avand in considerare urmatoarele:
Terenul din speta este ramas in urma nationalizarii conform decretului 92/1950 si trecut in administrarea ICRAL Pajura.
In anul 1974 a fost luata o decizie a Consiliului Popular Bucuresti conform careia, avand in vedere un singur articol din decretului 76/1974 privind exproprierea, trecerea in proprietatea statului si administearea Municipiului Bucuresti cu scopul construirii unor imobile de locuinte a DECIS casarea si a autorizat demolarea fondurilor fixe din administrarea ICRAL printre care si acest teren.
Instanta a decis ca decizia Consiliului Popular reprezinta o procedura de expropriere pentru utilitate publica insa decizia Consiliului Popular nu decide exproprierea ci doar demoloare si schimbare entitate care administreaza.
Ulterior am solicitat la Arhiva Nationala decretul 76/1994 pentru a vedea daca ICRAL a fost expropriat insa momentan nu a venit raspuns iar tipul pentru apel trece.
Sunt sanse daca fac apel la aceasta decizie?
ICRAL putea fi expropriat?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
Raducu-, utilizator

Alte discuții în legătură

Expropriere ContSters39230 ContSters39230 Poate cineva furniza textul decretului de expropriere 354 din 1986? cu multumiri.... (vezi toată discuția)
Decrete din 1941 golanski golanski Buna ziua, Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc... Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)
Curte in indiviziune din 1974 vecin demolat! - intabulare? draghicidumitruadrian draghicidumitruadrian Am urmatoarea speta: Curte in indiviziune din 1974 (doi proprietari) in 1989 a fost expropriat (vecinul) doar de casa nu si de teren de catre stat (casa a fost ... (vezi toată discuția)