avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Pentru ca sa nu ajung #-o vreau un sfat in legatura daca este bine sau nu sa ma reprezinte un avocat in rezolvarea unui conflict de munca pe care l-am depus spre solutionare la Tribunal.
Este vorba de contestatia facuta de mine asupra unei deciziii luata de actualul angajator ce nu a respectat prev.art.268 C.Muncii.
Care ar fi suma corecta pe care ar trebui s-o solicit in baza art.269 si care nu sa fie considerata de instanta exagerata?
La cat ar trebui sa se ridice onorariul avocatului?
Multumesc frumos
Este indicat sa fiti reprezentat de un avocat daca nu aveti studii juridice. Onorariul avovatului variaza in functie de comlexitatea cazului, de munca depusa, de inteligenta sa, de faptul ca si-a distrus hainele pe bancile facultatii, de stres, etc. Avocatul va poate spune cat veti putea cere de la angajator.
Consider ca atat vreme cat onorariul il veti recupera de la angajator, nu va intereseaza cat cere avocatul Oricum, el stie cat poate instanta sa acorde cheltuieli de judecata privind onorariul. Oricum eu nu as solicita mai putin de 1000 lei fara tva.
Lamurit ?
1. Suma corecta este cea care acopera prejudiciul suferit plus beneficiul nerealizat de dumneavoastra. (Orice suma as fi trecut aici era scoasa pur si simplu din burta) :O
2. Daca ne cereti sa ne pronuntam asupra onorariului unui coleg care va apara intr-o cauza despre care nu avem habar nu o sa primiti probabil nici un raspuns. Chiar daca am stii in amanunt despre ce fel de cauza este vorba ar fi greu de raspuns pentru ca la avocati nu exista un mercurial al onorariilor ci acestea se stabilesc de comun acord cu clientul in functie de diverse criterii. Daca vi se pare scump puteti sa cautati un alt avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita geta58@gmail.com geta58@gmail.com Buna ziua. Sotul meu a lucrat la OMV Petrom si in urma unui proces colectiv au obtinut plata retroactiva a unor drepturi salariale. Hotararea a ramas ... (vezi toată discuția)
Tarife pt. avocati koeni koeni Daca nu sunt indiscret, puteti sa-mi spunet care sunt tarifele minime obligatorie pt. avocati. Este reglementat undeva? Sunt interesat pt. ca avocata mea cere ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)