avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am aflat o succesiune notariala, din 1958, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am aflat o succesiune notariala, din 1958, prin care ...

Buna ziua.
Am aflat o succesiune notariala,din 1958,prin care stra-bunica mea,din partea mamei,alaturi de cele 3 surori ale ei,mosteneau in parti egale(1/4) un teren extravilan...Mama a stiut de terenul respectiv,povestea ce si cum cultivau acolo cand era copila,dar nu se stia de existenta vreunul act de proorietate,mai putin de existenta certificatului de mostenitor sus mentionat...,dar de vreo 50 de ani nu s.a mai ocupat,interesat de teren,absolut nimeni
Dupa ce am gasit prin.tro coincidenta acest act,pe care apare nr cf,topo,etc...am scos o copie cf pt verificare...dar in acest cf nu este introdus actul de certificat,adica in cf apare inca pe vechiul proprietari(sot,sotie) adica stra-stra bumicii mei....Prima intrebare ar fi,cum se poate corecta/introduce IN CF actul de mostenire?
Si ca urmare,fiindca in actul de mostenitor mostenea terenul strabunica si surorile ei,cum as putea revendica,recupera acest teren??
Tin sa precizez ,ca mama inca traieste,si ca din cele 3 surori a strabunicii,pe 2 parti nu stim absolut nimic....am intrebat un notar,el mi.a zis ca asa,pe cale de succesiune e fff complicat,avand in vedere ca au trecut 2-3 generatii si ar fi vb de zeci de acte,pe care sincer nici nu stiu de unde sa le adun...El mi.a zis ca sa ma duc la primarie si sa cer un certificat de posesie,dupa care o sa pot cere intabularea terenului,daca nu revendica altcineva....poate sa ma ajute cineva,ce inseamna asta mai exact,cum pot obtine,ce demersuri,etc?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa stra-bunica Lilianabitic Lilianabitic Strabunicul meu a decedat in urma cu ff mult timp ( 20 si ceva de ani), dupa moartea lui nu a facut nimeni dezbaterea succesiuniii; Stra-bunica a decedat luna ... (vezi toată discuția)