avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Mama mea se chinuie de aproape 1 an și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Mama mea se chinuie de aproape 1 an și jumatate ...

Bună ziua. Mama mea se chinuie de aproape 1 an și jumatate să se înțeleagă cu asociația de proprietari pentru repararea acoperisului. Ea stă la ultimul etaj iar ceilalți locatari nu vor sub nici o formă să contribuie la reparația acoperisului. Administratorul asociației face pe naivul de fiecare dată (ca să fiu amabilă) spunând că nu poate obliga pe nimeni să contribuie cu bani dacă oamenii nu vor. Știe că legea prevede că acestea sunt cheltuieli comune dar spune că efectiv nu are ce să facă, mai ales că sint locatari care vin o dată pe an sa plătească întreținerea și nu poate da de ei în rest. Acum câteva zile m-am dus eu peste domnul administrator spunându-i că în blocul nostru toate aceste cheltuieli se bagă în factura lunară de întreținere, așa nemaiavând nimeni cum să refuze plata. Cheltuielile de modernizare pentru lift, de reparație acoperiș, de zugravit pe scară, cu toate ne-am trezit afișare de plată fără să ne intrebe nimeni dacă suntem de acord sau nu. Acum a venit cu alt motiv, ca trebuie să pună în discuție dacă poate proceda așa la următoarea ședință, ședințe care chipurile se fac la 3 luni sau mai rar. Pana la urmatoarea ședință vine toamna, vin ploile și uite așa mai trece un an fără sa se facă nimic. Vă rog să îmi dați un sfat despre cum aș putea proceda ca să grăbim putin lucrurile și ce variante legale am de rezolvare a problemei. Mama este cam disperată, ea a platit de un an de zile împreună cu alte cateva persoane o suma destul de mare către asociație, sumă destinată reparației. Nu mi se pare corect, ei se folosesc de banii aceștia dați de cateva persoane de bună credință iar celor de la ultimul etaj va începe să le plouă în casă în curand. Mă gândeam să fac o cerere scrisă către asociație, cu număr de înregistrare, în ideea că ar fi obligați să dea un răspuns. Că așa prin vorbe pot tărăgăna oricât. Mulțumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 14:16, 21 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine faceți o reclamație la primărie pentru neîndeplinirea atribuțiunilor, conform art.102 alin 1 litera e, din legea 196/2018. Problema e pe cine puneți la autor ? Trebuie să existe niște documente, cum de a plătit mama dvs. și alte persoane anumite sume de bani?Administratorul e doar un angajat, de obicei președintele și membrii Cex poarta răspunderea. După ce descalciti problema, faceți reclamatia.

Altfel, să știți că nici în blocul dvs. nu e OK, nu te poți trezi cu obligații de plată, fără justificare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
latka, utilizator
Faceti o sesizare catre presedintele asociatiei de proprietari care trebuie sa va raspunda in 10 zile.
legea 196/2018
[ link extern ]
art 57 litera e
ART. 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen
de maximum 10 zile de la primirea acestora;

Apoi daca nu raspunde faceti sesizare catre primaria localitatii.
Intre timp notificati presedintele si administratorul si vecinii ca veti face lucrare dv si ii veti da in judecata sa va recuperati banii.
Luati cea mai renumita firma pe care o gasiti sa va faca hidroizolatia clasic si apoi dupa luati alta sa aplice si HIDROIZOLAȚIE poliuretanică ca aici
[ link extern ]

sunati la [ link extern ] /
sa va recomande ei o firma dupa ce o reparati in mod clasic.

Apoi ii dati in judecata sa se invete minte.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea asociatiilor de proprietari krisseftika krisseftika Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc P+4,si am mari probleme cu acoperisul de bloc, imi ploua in casa, iar vecinii mei nu vor sa contribuie cu bani pentru ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia? gyongyigal gyongyigal Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii ... (vezi toată discuția)