avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul salariatul de a refuza sa semneze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul salariatul de a refuza sa semneze dispozitia de intrare ...

Are dreptul salariatul de a refuza sa semneze dispozitia de intrare in CO prin decizia unilaterala a angajatorului fara acordul angajatului? Daca refuza sa semneze aceasta dispozitie pe motiv ca nu doreste acest CO in perioada impusa de angajator aceasta fapta poate fi sanctionata de angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 21 Iulie 2023
1. Efectuarea concediului de odihna se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanților salariaților, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.

2. Concediul de odihna nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat. Orice astfel de cerere impusă de către o parte riscă să fie considerată ca reprezentând o încălcare a prevederilor legale. O astfel de acțiune din partea angajatorului poate fi calificată drept abuzivă și poate fi urmată de controale din partea ITM-ului sau chiar de formularea unor acțiuni în instanță de către angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Cele 10 zile de co consecutive rozi88 rozi88 Buna ziua, Sotia mea nu a luat cele 10 zile de CO consecutive in anul 2014. Numai 7zile cosecutive . Acum a primit din partea RU o instiintare ca este ... (vezi toată discuția)