avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ies din indiviziune?( casa,terenuri)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ies din indiviziune?( casa,terenuri)

Am facut o casa la tara pe terenul mostenit de la parinti.
Din pacate acest teren ca si toate bunurile mostenite sunt in coproprietate cu fratele meu.
Cand am facut casa, nu am stiut ca terenul de sub casa trebuie sa fie doar al meu. Si chiar daca as fi stiut, atunci nu credeam ca vor fi neintelegeri deoarece el n-a fost casatorit si nu are copii (eu am copii). Acum situatia s-a schimbat radical deoarece vreau sa ma retrag acolo cu prietena mea (sunt divortat) dar el nu e de acord sa vin cu ea. Ce s-ar mai putea face? Voi incerca o separare pe cale amiabila. Daca nu e de acord, se poate face separarea in instanta? De renuntat nu pot renunta deoarece am investit miliarde acolo (casa , garduri, livada, scule), el avand o pensie foarte mica. Casa am facut-o in regie proprie (nu am facturi pentru manopera si nici pentru toate materialele dar el nu are nici-o factura pe numele lui).
Cel mai recent răspuns: DoruD , utilizator 12:32, 27 Iulie 2023
Imobilul constructie este intabulat pe numele dvs?
Nu. N-am nici autorizatie de constructie ca i-a fost lene primarului sa mi-o dea . .. ca sa asteptam sa se faca cadastru gratuit in toata comuna. Cadastrul s-a facut dar acolo apare vechea constructie ( o bucatarie de vara). Deci casa asta noua nu are nici-un act.
Nici nu stiu bine ce mai e si intabularea asta. Se face doar la cladiri sau si la terenuri? Unde se face? La primarie? Se poate face daca nu e prinsa casa in Cadastru?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Imobilul constructie este intabulat pe numele dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare dory.na dory.na Buna ziua,ma lovesc din nou de o problema,unui teren mostenit avand 3 mostenitori legali i se face cadastru acum cativa ani doar cu acordul unuia din cei ... (vezi toată discuția)
Cadastru gratuit cu greșeli Voipa Voipa Buna ziua O lămurire va rog. Am un teren cu o casa construita pe el. Terenul cumpărat in 2005 iar casa am terminat-o de construit in 2008 (toate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, ... cartala cartala Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, exista posibilitatea sa obtin autorizatie de constructie pentru o hala metalica? Am un an de ... (vezi toată discuția)