avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna. O onorata banca (OTP) nu mai vrea sa faca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna. O onorata banca (OTP) nu mai vrea sa faca tranzactii pentru ...

Buna. O onorata banca (OTP) nu mai vrea sa faca tranzactii pentru mine pentru ca am uitat sa-mi actualizez datele, asa cum cere acest stat in stat numit BNR. Inteleg asta, dar ceea ce nu inteleg este ca mi-au taiat orice acces la banii mei, ceea ce mi se pare un abuz cu aspecte penale. Inteleg ca tranzactiile sunt blocate dar asta nu inseamna sa nu imi dea posibilitatea sa imi scot banii sa ii depun la oricare din celelalte banci la care aveam date actualizate. Are o banca drept sa imi blocheze accesul la bani fara o dispozitie judecatoreasca in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:39, 22 Iulie 2023
Vedeți din proprie experiență că se poate bloca contul.
Salut

Scoaterea banilor din cont precum si transferul lor sunt tranzactii.

Cititi contractul. In general in aceste contracte este mentionat faptul ca (,) "Clientul are obligaţia de a-şi actualiza datele sale personale pe întreaga Durată a Contractului… În cazul în care Clientul/Clientul Titular de cont nu-şi respectă obligaţia de actualizare a datelor personale, Banca are dreptul să nu efectueze tranzacţiile solicitate"

Actualizarile sunt necesare conform:
- Legea nr. 129/2019
- Regulamentul BNR nr. 2/2019

Actualizati-va datele si apoi puteti sa va retrageti linistit banii sau sa ii transferati unde doriti.

Nu este nimic cu iz penal aici, doar consecinta neindeplinirii de catre dvs a obligatiilor asumate conform contractului si legilor in vigoare.
Stați liniștit că banii nu-i pierdeți. Vă prezentați la bancă cu buletinul, și prima dată actualizați datele personale, apoi banii devin disponibili.
Puteți face ce vreți cu banii, fie îi lăsați pe mai departe acolo să facă pui, fie îi mutați la altă bancă.
Dar să știți ca orice bancă procedează la fel cu clienții care nu-și acualizează datele, nu doar OTP. Orice altă bancă ar fi procedat la fel.
Sora mea a pățit exact ca dvs la Banca Transilvania, i s-a blocat contul că nu și-a actualizat datele la timp, dar și-a scos banii, deci nu a pierdut nimic.

Să nu vă înșelați că la alte bănci lucrurile stau altfel, orice bancă vă blochează contul dacă nu vă actualizați datele la timp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare date de la bcr bbking bbking am primit urmatorul mesaj de la bcr: \"[i]Stimată Doamnă/ Stimate Domn, Dorim să vă informăm că BCR derulează în prezent o campanie de actualizare ... (vezi toată discuția)
Transfer internaținal blocat! marius321 marius321 buna ziua! transfer blocat! am operat o tranzacție internațională (insulele faroe - românia ) banknordik-otp românia. ambele conturi sunt pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)