avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca ...

Buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca un batran pentru a primi indemnizatie de intretinere de la copii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:10, 24 Iulie 2023
In primul rand trebuie sa fie in nevoie si in al doulea, trebuie sa ceara. Daca nu se inteleg, sa ceara in instanta.
Multumesc. Dar ce inseamna in nevoie ? Batranul se deplaseaza prin casa dar nu poate iesi singur afara caci nu are stabilitate, are diagnostic de Alzheimer dar fara simptome specifice, are locuinta proprie, pensie limita de varsta si indemnizatie handicap. Are dreptul si la indemnizatia de intretinere de la copii?
Daca nu se poate deplasa , cine ii face cumparaturile si il asista? Daca pensia e indestulatoare, nu va primi pensie.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog frumos un raspuns daca se poate: un batran ... alice.elena60 alice.elena60 Buna seara. Va rog frumos un raspuns daca se poate: un batran 82 ani, cu probleme de sanatate specifice varstei iar pe langa asta ceva probleme cu echilibrul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana imobilizata la pat Andrei Gica Andrei Gica Familia unui pensionar imobilizat la pat din cauza unui accident vascular poate beneficia de vreo indemnizatie pt faptul ca-l ingrijesc pe batran ? Daca da, de ... (vezi toată discuția)