Bună ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de un imobil.
Am construit casa pe terenul bunicilor, iar acum după succesiune, unchiul meu are moștenirea dobândită.
Casa a fost construita de unchiul meu cu banii mei, eu lucrând în străinătate și el ocupându-se de construcția casei pana la stadiul de "rosu".
Intorcandu-ma, vreau sa dezmembrez bucata de teren ( aprox 250mp) și sa fac alipirea la alt teren pe care l-am cumpărat ulterior de la vecin.
Problema este ca unchiul meu nu mai vrea să-mi semneze dezmembrarea.
Care sunt șansele reale pentru a îl da în judecata folosind accesiunea imobiliara?
Buna ziua, nu se intelege cine este actualmente proprietar al terenului. Daca este unchiul dvs., atunci nu puteti sa dezmembrati fara acordul sau pentru ca nu sunteti proprietar, daca sunteti si dvs. proprietar, puteti cere partajul. In privinta accesiunii, trebuie analizate conditiile in functie de dovezile pe care le aveti cu privire la intelegerea avuta cu unchiul dvs., la achitarea costurilor constructiei, etc.
Proprietar este doar unchiul meu.
Ca și martori, am câteva zeci de persoane care știau situația, chiar el ( unchiul meu) spunându-le ca el se ocupa de construcția casei pentru mine cat am fost eu plecat.
Ar fi trebuit sa ii lăsați unchiului o procură. Va scutea de toate problemele.
Acum, trebuie sa dovediți "imputernicirea", ca banii au fost ai dvs si faptul ca banii trimiși au fost folosiți pentru construcția casei respective.
Verbal...oricine poate sa spună orice.
Drept proprietate
poppsq
Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)