avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesiune imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesiune imobiliara

Bună ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de un imobil.
Am construit casa pe terenul bunicilor, iar acum după succesiune, unchiul meu are moștenirea dobândită.
Casa a fost construita de unchiul meu cu banii mei, eu lucrând în străinătate și el ocupându-se de construcția casei pana la stadiul de "rosu".
Intorcandu-ma, vreau sa dezmembrez bucata de teren ( aprox 250mp) și sa fac alipirea la alt teren pe care l-am cumpărat ulterior de la vecin.
Problema este ca unchiul meu nu mai vrea să-mi semneze dezmembrarea.
Care sunt șansele reale pentru a îl da în judecata folosind accesiunea imobiliara?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
GeorgeTRV, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgeTRV , utilizator 00:53, 26 Iulie 2023
Am facturi, plăti cu cardul personal s.a.m.d.
Inclusiv locuiesc aici la ora actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare alveola solicitata de primarie ciprix01 ciprix01 Buna ziua. Vorbim de constructia unei case aflate pe o strada ingusta - ce este de fapt un drum de servitute al proprietarilor de imobile de pe acea strada. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)