avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un chirias își poate face buletin la adresa unde a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat ...

Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se face pe 10 ani și chiria poate fi doar pe 1 an , iar la adresa pot veni amenzi pe numele chiriasului când nu va mai fi acolo-poate avea aceasta vreo repercursiune asupra proprietății cum ar fi sa nu poți vinde pina nu se achita amenda?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
uncetatean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:41, 7 August 2023
uncetatean a scris:


Persoana care găzduiește o altă persoană

Pe lângă ce a spus colega mea, adaug că în art. 36 e vorba strict de situația în care persoana locuiește cu proprietarul în casă, nu de aceea în care stă într-o locuință separată.
Nu scrie ca nu vrea, ci cel care nu are înscrisă...în termen de 15 zile sa se prezinte cu proprietarul ca acesta sa își dea consimțământul.

gi-jane2 a scris:

Dvs cititi multe, dar intelegeti mai putin.
Nu scrie nicăieri ca nu poate. Din ce ati citat, rezulta ca daca el nu o face , va trebui sa mergeti cu el sa faca asta, sa ii faceti domiciliu sau resedinta.

Pentru a-si face buletin la adresa are nevoie de dovada adresei de domiciliu si dovada adresei de domiciliu/resedinta se poate face cu unul din urmatoarele documente:


a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;

Acte privind titlul locativ

- contractul de donație a unui imobil tip locuință;

- contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil tip locuință;

- contractul de vânzare-cumparare sau de donație a unui imobil tip locuință cu clauza de abitație, uz sau uzufruct viager, contractul de schimb de locuințe;

- contractul de construire a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;

- contractul (convenția) de partaj voluntar;

- contractul de întreținere sau contractul de rentă viageră;

- certificatul de moștenitor;

- hotărârile judecătorești, rămase definitive și irevocabile, privind: partajul unui imobil tip locuință; atribuirea dreptului de proprietate aunui imobil cu destinație de locuință; retrocedarea unui imobil; constatarea uzucapiunii imobiliare; hotărârile / ordonanțele de adjudecare a unui imobil cu destinația de locuință;

- contracte de închiriere (locațiune) care au ca obiect un imobil tip locuință: din fondul locativ de stat, proprietate personală (înregistrat la Administrația Finanțelor Publice sau la notar), proprietate a unei persoane juridice, accesoriu contractului de muncă plus adeverință salariat;

- contractul de comodat (împrumutul de folosință) a unui imobil cu destinația de locuință, încheiat la notar;

- extras de carte funciară, actualizat (să nu fie mai vechi de 30 zile );


- titluri de proprietate înscrise în Registrul de Inscripțiuni și Transcripțiuni Imobiliare


- autorizația de construcție a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;

Sursa: Directia locala de evidenta a persoanelor, Sector 6



Nu scrie asta...

Manuela Rășină a scris:

uncetatean a scris:


Persoana care găzduiește o altă persoană

Pe lângă ce a spus colega mea, adaug că în art. 36 e vorba strict de situația în care persoana locuiește cu proprietarul în casă, nu de aceea în care stă într-o locuință separată.

E vorba ca oamenii sunt la servici și dacă stam tot pe drumuri..nu mai bine făcea statul roman buletin fix pe perioada scrisa in contract?? Eu sa verific dacă mai are adresa ? Nu e corect.

gi-jane2 a scris:

mai multe lamuriri puteti primi daca faceti o petitie la evidenta populatiei sau mergeti efectiv pana acolo .
e dreptul omului sa isi faca buletin ca acolo sta, cand nu va mai sta, corect e sa isi reinnoiasca buletinul. Vedeti tot la evidenta daca a facut-o si daca a ramas cu domiciliul in casa dvs, nu aveti decat sa cereti sa se anuleze, nu e greu deloc, nici de inteles si nici de facut.

Ultima modificare: Duminică, 6 August 2023
uncetatean, utilizator
uncetatean a scris:

Nu scrie asta...



Definiția cuvântului ”gazdă”:
Persoană care primește pe cineva la sine (dându-i adăpost); cel care ține pe cineva la sine în schimbul unei chirii (și cu întreținere plătită); stăpânul unei case în raport cu oaspeții săi.


uncetatean a scris:

Eu sa verific dacă mai are adresa ??


Nu trebuie să verificați nimic, ci doar să anunțați că nu mai stă acolo. Cu un drum rezolvați problema.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)