Cu respect,am următoarea situație:m-am mutat în casă socrilor(socrul decedat),canalizarea vecinului dintr-o laterală este branșată la vechea mea canalizare care duce într-o alee de servitute,acestui vecin îi trece prin fata casei conductă de apă nouă și implicit canalizare,însă el a rămas racordat la canalizarea făcută de noi acum aproximativ 30 de ani.Acesta este succesorul proprietății, părinții lor decedând de câțiva ani. Când m-am mutat am săpat pana în aleea din fața casei o altă canalizare(el nu a participat la lucrare ).Fac precizarea că din fața casei până în căminul din stradă aprox 50m tot noi am săpat,fără participarea lui.Decedații s-au înțeles să folosească impreuna această canalizare,au discutat asta acum 30 de ani.Intrebarea mea este cum procedez că nu-mi convine ca toată mizeria lui să treacă prin curtea mea? Mulțumesc!
Puteti sa-l contactati pe vecin si sa-i spuneti ca doriti sa va fie platita o suma in schimbul dreptului vecinului de a folosi canalizarea veche de acum 30 ani, avand in vedere ca vecinul are acum posibilitatea sa se branseze direct la noua canalizare, situatie care nu era posibila in trecut.
Puteti motiva faptul ca orice defectiuni sau igienizari ale vechii canalizari vor trebui suportate de catre ambele parti.
Drept civil
niscov
In anul 1982 m-am mutat cu parintii mei in locuinta noua.La un an dupa mutare tatal meu si un alt vecin au cerut voie verbal unui alt vecin, care are casa in ... (vezi toată discuția)