avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul ...

Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul copil pentru care am primit indemnizatie ccc pana la 2 ani v-a avea 3 ani și 4 luni când se v-a naște al doilea copil, mai pot primii indemnizatie ccc pentru a-l doilea dacă ma mai angajez încă 6 luni înainte sa se nască bebe 2? Se adaugă și lunile din primul ccc la calcul , ca sa fie 12 luni cu venituri?
Cel mai recent răspuns: Andrydeea , utilizator 14:47, 24 Iulie 2023
Precizati:
- perioada exacta a primului CCC , de la... pana la ...;

- data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil.
Numai puțin ca am înțeles greșit prima data de la mămică anii bebelușului.
Deci primul ccc a fost din iulie 2020 pana în decembrie 2022, pentru ca a avut prelungire 6 luni. Următorul bebe urmează sa vina prin martie - aprilie 2024. Între timp nu a mai lucrat și acum are posibilitatea sa se angajeze din august 2023, pana naste.

Andrydeea a scris:

Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul copil pentru care am primit indemnizatie ccc pana la 2 ani v-a avea 3 ani și 4 luni când se v-a naște al doilea copil, mai pot primii indemnizatie ccc pentru a-l doilea dacă ma mai angajez încă 6 luni înainte sa se nască bebe 2? Se adaugă și lunile din primul ccc la calcul , ca sa fie 12 luni cu venituri?

Periada eligibila, cei 2 ani anteriori nesterii in care trebuie sa aiba un stagiu de minim 12 luni, este Aprilie/Mai 2022-Martie/Aprilie 2024.
O sa aiba 8-9 luni lucrate la care se vor adauga inca 4 luni din concediul pentru crestere copil trecut.

Eu zic ca in aceste conditii poate beneficia de concediul pentru crestere copil si pentru bebe 2.
Asta nu știam, dacă se adaugă și lunile din ccc la lunile lucrate ca să fie 12 în total. Atunci ar fi în regula și poate primii.
Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Periada eligibila, cei 2 ani anteriori nesterii in care trebuie sa aiba un stagiu de minim 12 luni, este Aprilie/Mai 2022-Martie/Aprilie 2024.
O sa aiba 8-9 luni lucrate la care se vor adauga inca 4 luni din concediul pentru crestere copil trecut.

Eu zic ca in aceste conditii poate beneficia de concediul pentru crestere copil si pentru bebe 2.

Art. 2 din OUG 111/2010
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;

Alte discuții în legătură

Posibilitate ccc profesor suplinitor Catalin10q Catalin10q Bună ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră cu următoarea situație și următoarele întrebări unde am nevoie de un răspuns exact. Soția mea a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului bodo gabriella bodo gabriella Daca m-i s-a acordat concediu de risc de maternitate pe toata durata sarcinii, atunci concediul de maternitate ce urma sa iau la 7 luni il pot lua dupa ce de ... (vezi toată discuția)