avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... posibilitate CCC profesor suplinitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

posibilitate CCC profesor suplinitor

Bună ziua!

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră cu următoarea situație și următoarele întrebări unde am nevoie de un răspuns exact.

Soția mea a fost profesoara suplinitor timp de 2 ani de zile cu o pauza de contract de 1-2 luni de zile. Începând de acum este posibil sa nu mai aibă loc de munca iar bebele urmează sa vina în luna februarie pe lume. Am următoarele intrebari:

1. Dacă rămâne fără servici primește indemnizație de creștere a copilului?

2. Dacă primește indemnizație cum se calculează? Ultimele 12 luni consecutive sau ultimele 12 luni în care a primit salariu din ultimele 24 de la nașterea bebelusului?

3. Dacă rămâne fără loc de munca beneficiază în continuare de servicii medicale pe asigurarea mea fiind soția mea? Dacă nu, cum poate beneficia?

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:36, 28 August 2020
Buna ziua,

1. Pentru a beneficia de indemnizatia si concediul pentru crestere copil-CCC, trebuie sa fi lucrat cel putin 12 luni in perioada Martie 2019-Februarie 2021. Cele 12 luni nu trebuie sa fie cumulate.

2.Se calculeaza in functie de veniturile avute in cele 12 luni de mai sus.

3 Femeile insarcinate sunt asigurate din oficiu la sanatate.
La fel si in perioada cat beneficiaza de CCC si indemnizatie ( cei 2 ani).

Puteti detalia perioadele lucrate din Mertie 2019 si pana acum?
De ex.: Martie 2019- Iunie 2019 a lucrat, din Iunie si pana in August 2019 nu a lucrat, s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare despre indemnizația ccc. dacă primul ... Andrydeea Andrydeea Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul copil pentru care am primit indemnizatie ccc pana la 2 ani v-a avea 3 ani și 4 luni când ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie ccc Claus1500 Claus1500 Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: - Am terminat CCC pe 2 mai 2019; Mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca si m-am reangajat in alta parte ... (vezi toată discuția)