avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună! Sunt în următoarea situație: Am fost în ccc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună! Sunt în următoarea situație: Am fost în ccc cu copil ...

Bună! Sunt în următoarea situație:
Am fost în ccc cu copil 1 până în august 2024 (1960 lei/lună) apoi am "revenit" la locul de muncă, însă direct în concediu medical (prenatal/postnatal) cu bebe 2 care s-a născut la 30 zile după ce a împlinit copil 1 cei 2 ani. Am beneficiat de cm până în decembrie 2024 (1260 lei/lună). În martie am primit prima tranșă pentru perioada decembrie 2024- februarie 2025 (cred), dar din aceasta nu mi-am putut da seama care este suma exacta/lună, urmând ca în aprilie să primesc o sumă extrem de mică (1340 lei).
Întrebarea mea este cum s-a ajuns la aceasta sumă și dacă as putea face cerere pentru recalculare.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 11 Aprilie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a calculat 85% din media veniturilor realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC2.

Trebuia sa contestati decizia de acordare , intrucat in situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspunsul acordat. Revin cu încă o întrebare. Mai pot acum contesta decizia? Dacă da, știți cumva sa-mi spuneți ce acte am nevoie și unde se depune dosarul? Mulțumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a calculat 85% din media veniturilor realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC2.

Trebuia sa contestati decizia de acordare , intrucat in situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

da, puteti contesta acum, pentru ca inteleg din ce scrieti ca dvs nu ati primit decizia, si abia acum v-ati dat seama ca suma e mica. nu va trebuie alte acte inafara copiei de pe CI. Contestatia se face la AJPIS-ul din judetul de domiciliu. Daca raspunsul e nefavorabil, va adresati instantei. Sa cereti si o copie a deciziei de acordare
Termenul legal de 30 zile curge de la data comunicarii deciziei AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt în concediu de maternitate. copilul face 2 ani ... Danutzad Danutzad Bună ziua sunt în concediu de maternitate. Copilul face 2 ani în februarie însă am aflat ca sunt însărcinată.ce se întâmplă dacă nu ma întorc la ... (vezi toată discuția)
Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se ... Roro13 Roro13 Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se naște în august 2021, mai pot beneficia de concediu creștere copil si indemnizație? ... (vezi toată discuția)
Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ... Florey Florey Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare ... (vezi toată discuția)