avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Nu am reușit să găsesc un răspuns mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Nu am reușit să găsesc un răspuns mai recent ...

Bună ziua,

Nu am reușit să găsesc un răspuns mai recent de februarie 2023 așa că adresez și eu întrebările.

Există posibilitatea de a acorda salariaților o sumă de bani, lunar, care să nu se impoziteze? Mă refer aici la sume acordate sub formă de bonus salarial pentru rezultate bune/foarte bune avute pe proiect. Ne dorim să stabilim niște praguri: ex. locul I 300 lei, locul al II-lea 200 lei, locul al III-lea 100 lei.

Contabilitatea a simulat un ștat de acest fel și am observat că aceste sume acordate se impozitează precum salariul, fiindcă sistemul vede sumele acordate în plus ca și măriri salariale.

Săptămână liniștită!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 24 Iulie 2023
Orice suma acordata ca bonus este impozitata, potrivit Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare legată despre cim. Mufla Mufla Bună, Lucrez într-o firmă din data de 1 oct 2022, adică un an și. Anul trecut mi s-a transmis că voi avea majorare de salar în anul ce urmează de la ... (vezi toată discuția)
Deducere personala din indemnizatia de presedinte al asociatiei de proprietari prettydaniola prettydaniola Buna ziua, de aproape 3 ani sunt presedintele unei asociatii de proprietari, incasand o indemnizatie lunara neta de 200 lei, in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Cadou in bani oferit copiilor minori Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza cadoul in bani oferit copiilor minori ai salariatilor cu ocazia Craciunului. (vezi toată discuția)