avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întrebare legată despre CIM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întrebare legată despre CIM.

Bună,
Lucrez într-o firmă din data de 1 oct 2022, adică un an și. Anul trecut mi s-a transmis că voi avea majorare de salar în anul ce urmează de la început (adică 2023). Salariul mi-a intrat pe data de 10 februarie majorat, dar contractul nu mi-a venit până la final de februarie 2023 când a venit retroactiv (data de începere era 1 ianuarie 2023). Totul ok și bine pâna acum. La final de 2023 din nou mi s-a zis de o mărire de salariu de la 1 ianuarie 2024 noi fiind acum la jumătate de luna nu am primit din nou contractul încă. Probabil umează în februarie, acum vin cu următoarea problema:
La un aliniat in CIM mi se specifica reducerea personala pe care o pot folosi în magazin - de ex. 300 de lei
Angajatorul în CIM ul nou vrea să micșoreze suma de 300 de lei la 100 lei.
Azi primesc un anunț în care mi se zice că am depășit suma de 100 de lei și că restul o să îmi fie impozitat.
Întrebarea mea e: dacă el îmi dă CIM ul retroactiv (cum a fost și anul trecut) are voie să îmi schimbe și clauzele retroactiv? Pentru că cu siguranță contractul o să fie de la 1 ianuarie. Poate să îmi impoziteze din salar această sumă având în vedere că eu nici nu am știut de aceasta clauză care nici nu există în CIM ul prezent?
Nu găsesc nimic în legatură cu asta.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 20 Ianuarie 2024
Contractul e pe durata determinata sau nedeterminata ?
Buna, pe perioada nedeterminata.

Cornel Vasile a scris:

Contractul e pe durata determinata sau nedeterminata ?

Modificarea c.i.m. are loc prin act aditional, nu prin incheierea unuia nou ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la v-c in 2023 si impozit la vanzarea a doua ap.? intrebare ... ken ken TVA 5% la V-C in 2023 si impozit la vanzarea a doua ap.? Intrebare 1: Daca in ianuarie 2022 am incheiat un antecontract pentru un ap. in constructie si am ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)