Bună,
Lucrez într-o firmă din data de 1 oct 2022, adică un an și. Anul trecut mi s-a transmis că voi avea majorare de salar în anul ce urmează de la început (adică 2023). Salariul mi-a intrat pe data de 10 februarie majorat, dar contractul nu mi-a venit până la final de februarie 2023 când a venit retroactiv (data de începere era 1 ianuarie 2023). Totul ok și bine pâna acum. La final de 2023 din nou mi s-a zis de o mărire de salariu de la 1 ianuarie 2024 noi fiind acum la jumătate de luna nu am primit din nou contractul încă. Probabil umează în februarie, acum vin cu următoarea problema:
La un aliniat in CIM mi se specifica reducerea personala pe care o pot folosi în magazin - de ex. 300 de lei
Angajatorul în CIM ul nou vrea să micșoreze suma de 300 de lei la 100 lei.
Azi primesc un anunț în care mi se zice că am depășit suma de 100 de lei și că restul o să îmi fie impozitat.
Întrebarea mea e: dacă el îmi dă CIM ul retroactiv (cum a fost și anul trecut) are voie să îmi schimbe și clauzele retroactiv? Pentru că cu siguranță contractul o să fie de la 1 ianuarie. Poate să îmi impoziteze din salar această sumă având în vedere că eu nici nu am știut de aceasta clauză care nici nu există în CIM ul prezent?
Nu găsesc nimic în legatură cu asta.