avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunicul meu vrea sa si doneze locul de veci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunicul meu vrea sa si doneze locul de veci unei persoane ...

Buna ziua! Bunicul meu vrea sa si doneze locul de veci unei persoane neindrudite. Cheltuielile notariale vor fi suportate de donator ? Sau de cel care primeste donatia? Oricum ar fi as vrea sa stiu si eu va rog ce suma implica
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:40, 25 Iulie 2023
In ce calitate detine bunicul dv respectivul loc de veci?
Donatia =transmiterea gratuita a dreptului de folosinta) poate fi facuta doar intre rude pana la gradul III sau IV.,or dv precizati ca persoana in discutie este neinrudita respectiv notarul va refuza autentificarea unui act incheiat in conditiile in care partile nu sunt rude pana la gradul prevazut de normele care reglementeaza concesiunea locurilor de veci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci ivulpasin46 ivulpasin46 in anul 2006 un prieten de varsta a 3-a mi-a donat un loc de veci pentru care in 2006 am facut contract de concesiune. Ulterior dupa ce s-a incurcat cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme concesiune loc de veci sch sch Va rog sa-mi clarificati: 1.se poate, oficial, \"transmite\" concesiunea loc de veci pe termen nelimitat, unei persoane neinrudite? Se face prin act donare ... (vezi toată discuția)