avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin un certificat de mostenitor de bunuri imobile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin un certificat de mostenitor de bunuri imobile prin care ...

Detin un certificat de mostenitor de bunuri imobile prin care imi revin o cota de 1/6 din anumite suprafete de teren. Doresc sa ies din indiviziune prin instanta. De la primarie nu vor sa-mi emita anexa 24 din care sa reiasa datele tuturor mostenitorilor, pe motiv ca o vor emite doar la solicitarea instantei. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:06, 8 August 2023
Anexa 24 este o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale.
La ce va trebuie? Ati spus ca aveți deja un certificat de moștenitor.
Dvs vreți sa faceți acum doar partajul.
Pentru a se sti toti mostenitorii ce vor trebui sa se prezinte in instanta. Exista neintelegeri intre mostenitori in privinta partajului,deci nu se poate face prin notariat.
Moștenitorii sunt cei din certificatul de moștenitor
Este putin mai complicat. Titlul de proprietate contine mostenitorii (copiii) celui decedat la momentul emiterii. Eu mostenesc pe unul dintre copiii acestuia si sunt unicul mostenitor. De aceea pe certificatul de mostenitor este trecut decat cota ce mi se cuvine din ceea ce este trecut pe titlu. Nu mai traieste niciun mostenitor din cei 6 trecuti pe titlu de proprietate, dar acestia au copii si nepoti care ii mostenesc.
Ok și dvs vreți anexa 24 după cine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune stancuta41 stancuta41 Buna ziua!Cu deosebit respect , va solicit ajutorul in urmatoarea problema: -Exista un titlu de proprietate emis in anul 1995, prin care ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala filofteea filofteea buna ziua, zilele trecute am terminat cu masa succesorala dupa tata. Mama traieste (3/4 cota), suntem 4 frati(1/4 cota) . Unul din frati a decedat, partea lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)