avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu cotizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu cotizare

Buna ziua
Am lucrat la o firma mica (30angajati) din 2001. Acum am oportunitatea sa-mi schimb locul de munca la o companie mai mare. Prin urmare am scos si un stagiu de cotizare. Am aflat cu stupoare ca nu s-au depus declaratiile in perioada 2003-2006 iar din 2007 sunt depuse dar nu s-a platit numai la somaj (fara CAS si CASS). De la firma am fost incredintat ca in perioada 2003-2006 s-a platit dar nu sunt depuse declaratiile. Este posibil asa ceva? Se mai pot depune dupa atata timp? Cum aflu daca s-a platit cu adevarat - se poate verifica la firma OP+extras de cont bancar?
Mentionez ca e o firma din domeniul constructiilor cu multe datorii care momentan nu are lucrari, o parte din angajati au plecat la alte firme, iar altii in somaj.
Ma puteti sfatui ce pot sa fac? In ce conditii pot obliga firma sa-mi plateasca la casa de pensii din 2007?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:14, 28 Ianuarie 2010
Mergeti mai bine si intrebati la Casa de Asig de Sanatate si la Casa de Pensii...ei va pot sfatui corect daca mai puteti cotiza retroactiv sau nu.
In ceea ce priveste firma sunt de acord cu colega de mai sus.
Acceptati cat mai curand oportunitatea de a va schimba locul de munca (si eu am lucrat la o firma din domeniul constructiilor si practic in urmatoarele luni nu cred sa mai fie activitate ...).

Mult succes in recuperarea drepturilor dvs.
steliann a scris:

Buna ziua
Am lucrat la o firma mica (30angajati) din 2001. Acum am oportunitatea sa-mi schimb locul de munca la o companie mai mare. Prin urmare am scos si un stagiu de cotizare. Am aflat cu stupoare ca nu s-au depus declaratiile in perioada 2003-2006 iar din 2007 sunt depuse dar nu s-a platit numai la somaj (fara CAS si CASS). De la firma am fost incredintat ca in perioada 2003-2006 s-a platit dar nu sunt depuse declaratiile. Este posibil asa ceva?

Pai daca nu s-au depus declaratiile, in baza la ce au platit? Faptul ca nu au depus declaratiile pentru mine unul inseamna ca nu au calculat contributiile care trebuiau datorate statului si ca atare este posibil sa nu fi platit!

Se mai pot depune dupa atata timp? Cum aflu daca s-a platit cu adevarat - se poate verifica la firma OP+extras de cont bancar?

Se poate verifica la firma, dar cel mai bine mergeti cu buletinul de identitate la somaj, casa de pensii, sanatate, cei de acolo va pot spune daca s-a platit pentru dumneavoastra sau nu.

Mentionez ca e o firma din domeniul constructiilor cu multe datorii care momentan nu are lucrari, o parte din angajati au plecat la alte firme, iar altii in somaj.
Ma puteti sfatui ce pot sa fac? In ce conditii pot obliga firma sa-mi plateasca la casa de pensii din 2007?
Multumesc,

Faceti o sesizare scrisa catre Corpul de Control al Inspectoratului Teritorial de Munca si catre Casa de Pensii. De asemenea puteti actiona angajatorul in judecata, la Tribunalul din raza dumneavoastra de domiciliu!
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
In situatia mentionata,nu poate opera o eventuala cotizare retroactiva din partea angajatului.
Obligatiile si responsabilitatile ca si consecintele incalcarii acestora revin exclusiv angajatorului
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare Marya STANCU Marya STANCU buna seara am o intreprindere individuala deschisa in 2006,si paralel amfost angajata la o alta firma de la care am fost data in somaj dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - contributii sanatate si vechime in munca cristy1110 cristy1110 am si eu impreuna cu familia un IF in domeniul constructiilor.... vreau sa stiu cum imi pot plati asigurarile sociale din venitul care il ... (vezi toată discuția)