Acum 5 luni de zile am lovit masina cumnatei, nu i-am dat prioritate unei persoane si m-a zgariat putin. M-am inteles cu omul, pe el l-am despagubit, nu am facut nicio hartie legata de accident, nu s-a declarat nimic, totul s-a incheiat acolo. Intre timp fratele meu a divortat de ea si acum imi cere banii pe reparatia masinii, ca daca nu il pune martor pe cel care m-a lovit si ma da in judecata. Este legal ce face? A scos un deviz de reparatii total aiurea unde usa (care este zgariata) este trecuta ca si piesa care trebuie schimbata si imi cere 11.300 de lei pentru o zgarietura. A fost la un executor judecatoresc si mi-a trimis o hartie prin el, la intimidare, folosind titlul executorului pe plic dar nu si pe hartii, iar cei de la BEJ mi-au spus ca pe ei nu ii intereseaza ce hartii se trimit, ei nici nu le verifica ( am inregistrare audio). Imi spune ca sunt *debitor* in acea hartie si ca am obligatia de a-i da toti banii in terment de 15 zile, daca nu, voi fi executat. Nu exista nicio baza in care sunt debitor, nu exista nicio dovada a acelui accident, ma ameninta doar ca-l pune martor pe cel care m-a lovit, desi acesta era obligat sa declare accidentul in termen de 24 de ore din momentul producerii. Exista vreo lege prin care ma obliga sa-i dau banii pe reparatii daca ea mi-a dat masina fara nicio procura, fara nimic? Mentionez ca eram cu masina ei pentru ca ma rugase sa-i iau copilul de la gradinita, deci nici macar nu eram in scop personal.
Buna ziua, pentru a va obliga sa ii platiti despagubiri, trebuie intai sa obtina o hotarare judecatoreasca, altfel nu exista niciun titlu executoriu. Apoi, la proces trebuie sa dovedeasca pretentiile sale si sa nu fie prescrisa actiunea. Nu in ultimul rand, este important de stiut daca reparatia s-a facut pe asigurare.
Și in acest caz in care accidentul nu a fost declarat nicaieri, iar șoferul celălalt nu a făcut nimic in privința asta, devizul de reparație are valoare? Adică putea sa își lovească masina mai rau între timp și sa dea vina pe mine acum
Degeaba discutam ipoteze la acest moment. Aceasta analiza este utila in situatia in care veti avea o cerere de chemare in judecata impotriva dvs pentru a discuta on concret fata de cele precizate in actiune. Restul sunt doar ipoteze.
Garantie auto
cristian96
Buna seara!
In august 2008 am achizitionat un autoturism nou in valoare de 57.000 RON ; dupa doua saptamani masina fiind parcata in afara carosabilului a ... (vezi toată discuția)