avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot evacua un chirias cu contract la ANAF?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot evacua un chirias cu contract la ANAF?

Buna ziua,

Intentionez sa dau spre inchiriere un apartament un cadru militar (caruia i se deconteaza partial). Ipotetic vorbind in cazul in care sa zicem provoaca stricaciuni/nu este curat/sau alte situatii, pot evacua chiriasul inainte de expirarea perioadei contractuale? Chiar de plateste chiria?

Exista un contract standard la ANAF pentru inchiriere?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:56, 25 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, puteti rezilia contractul inainte de termen si in consecinta sa evacuati chiriasul daca acesta se ca afla in culpa pentru merespectarea unei obligatii contractuale indiferent daca contractul e inregistrat la Anaf sau alta institutie. Atwntie asadar cum intocmiti cotractul, nu exista un model stamdard, se redacteaza in functie de specificul fiecarei situatii. Va recomand sa incheiati si un proces verbal de predare-primire.
nu exista contracte standard, ci doar clauze minimale acceptate. ANAF-ul este interesat doar de valoarea contractului ca sa stie cum impoziteaza. restul clauzelor sunt in sarcina proprietarului si a chiriasului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)
Poate fi evacuata o firma aflata in insolventa daca contractul de inchiriere a expirat ? VLADTANASIE VLADTANASIE Buna ziua, Am un apartament inchiriat unei firme care a intrat in insolventa la ceva timp dupa inchirierea apartamentului. Contractul a expirat la sf. lunii ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)