avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aparat conditionat montat la mine in geam
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aparat conditionat montat la mine in geam

Salut

Blocul în care ma aflu are un spațiu de iluminare în mijloc aproximativ 1m x 1m. Vecinul si-a montat in interiorul respectivului spatiu aer conditionat si evacuatea de la centrala. Problema este ca una din cele 2 AC-uri sufla direct spre geamul meu. Asta face umezeala iarna(chiar mucegai) si vara incalzeste. Din acelasi motiv nu mai pot deschide respectivul geam decat cand sunt oprite AC-urile. Pot face ceva in privinta aceasta?
Am incercat pe cale amiabila dar a trecut 1 an plin de discutii si calme si aprinse in care nu a făcut inca nimic si incep sa imi pierd rabdarea sa mai astept schimbarea
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
FAnonim, utilizator
Cel mai recent răspuns: FAnonim , utilizator 08:24, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca iarna ar functiona aerul conditionat ar sufla iarna spre dv aer rece si s-ar explica umezeala si mucegaiul.
Daca are evacuare la centrala presupunem ca nu foloste aerul conditionat iarna sa se incalzeasca ca doar nu o fi fraier sa plateasca mai mult.
Sau poate curentul o veni gratuit. Ia verificati situatia cu curentul electric ca ar fi mai simplu pentru dv.
Noi am avut asa ceva si vecini deranjati de aerul conditionat, au rugat sa ii faca ceva si nu au vrut.
Se incalzeau in toiul iernii cu el si au urmarit contoarul persoanei care arata acelasi index cateva zile apoi se modica usor si iar nu se mai schimba vreo saptamana deloc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Centrala functioneaza doar pentru apa calda. Nu stiu exact daca au si instalatie de incalzire pe gaz dar iarna cand verificam deschizand geamul mergea AC-ul si tot geamul era ud si gresia de la respectivul peretele la fel. Stergeam din cand in cand cu o carpa uscata atat geamul cat si gresia.
Totusi in momentul cand am ridicat problema cu evacuarea au spus ca oricum nu se va folosi niciodata deci presupun ca nu au instalatie de incalzire pe gaz.

w_v_w_v a scris:

Daca iarna ar functiona aerul conditionat ar sufla iarna spre dv aer rece si s-ar explica umezeala si mucegaiul.
Daca are evacuare la centrala presupunem ca nu foloste aerul conditionat iarna sa se incalzeasca ca doar nu o fi fraier sa plateasca mai mult.
Sau poate curentul o veni gratuit. Ia verificati situatia cu curentul electric ca ar fi mai simplu pentru dv.
Noi am avut asa ceva si vecini deranjati de aerul conditionat, au rugat sa ii faca ceva si nu au vrut.
Se incalzeau in toiul iernii cu el si au urmarit contoarul persoanei care arata acelasi index cateva zile apoi se modica usor si iar nu se mai schimba vreo saptamana deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)