avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declaratii pentru societatea inactiva?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declaratii pentru societatea inactiva?

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr-o problema...societatea este declarata inactiva de anul trecut din decembrie...si a trecut la impozit pe profit nemaiavand salariati...ce declaratii trebuie sa depuna acum la 25.07.2023?
mltumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 11:50, 27 Septembrie 2023
Daca e vorba de inactivitate temporara inscrisa la ORC, potrivit Art. 101. - Obligaţia depunerii declaraţiei fiscale din Cod Proc Fiscala:

(4^1) Entităţile înregistrate în registrul comerţului, pentru care există înscrise menţiuni privind inactivitatea temporară, nu au obligaţia depunerii declaraţiilor fiscale pentru perioada în care se află în inactivitate temporară, începând cu data de 1 a lunii următoare înscrierii menţiunii privind inactivitatea temporară în registrul comerţului.
...
(4^3) Aplicarea prevederilor alin. (41) şi (42) încetează la data reluării activităţii sau la împlinirea unui termen de 3 ani de la data înregistrării în registrul comerţului a menţiunii privind inactivitatea temporară sau a menţiunii privind suspendarea activităţii în registrul contribuabililor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc

Societatea a fost declarata inactiva de catre ANAF pentru expirarea sediului social.... a trecut la impozit pe profit nemaiavand salariati......TVA ul este trimestrial, dar nu e mai emis nici o factura ...ce declaratii trebuia sa depun pana acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Societatea A are la sfarsitul anului 2005 o pierdere de x lei. In anul 2012 isi reia activitatea si la sfarsitul anului inregistreaza un profit de y lei, mai ... (vezi toată discuția)