avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul meu, care ar trebui sa și dea acordul pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul meu, care ar trebui sa și dea acordul pentru schimbare ...

Vecinul meu, care ar trebui sa și dea acordul pentru schimbare destinatie imobil din locuință in birou, este plecat din țară și nu pot lua legătura cu el. În aceste condiții, ce posibilități legale am sa pot schimba destinația?! Mentionez ca este vorba despre o
casa in care se află doar 2 apartamente. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
Nihil since deo, utilizator
Nu spune nimeni ca ar trebui sa isi dea el acordul ci ca schimbarea destinatiei se poate face numai cu acordul...

Legea 196/2018
[ link extern ]
ART. 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de
locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului
executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan
orizontal și vertical, spațiul supus schimbării
.

si cum dv nu faceti Nihil sine Deo, latină pentru „Nimic fără Dumnezeu” va ramane doar sa va rugati sa vina prin vacanta.
w_v_w_v

Mentionez ca este vorba despre o casa in care se află doar 2 apartamente

Din postare nu reiese ca ar fi vorba despre un condominiu pentru care s-ar fi constituit vreo asociație de proprietari.

Legea 196/2018 privește înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Condominiu - imobil format din teren cu una sau mai multe construcții, în care există cel puțin
3 proprietăți individuale reprezentate de locuințe și locuințe sau spații cu altă destinație
, după caz,
și cote-părți indivize de proprietate comună
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
robert1958, utilizator
Corect domnule Robert dar daca casa este parte a unei asociatii???
Cum am vazut undeva la Snagov SanREMO.
Altfel la ce ne intreba ??
S-au o fi ajuns la registrul comertului si aia fara sa stea la discutii i-au dat asta
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
w_v_w_v

Nimic din postare nu conduce spre concluzia că este vorba despre vreo parte a unei asociații de proprietari.

Însă chiar dacă i s-ar fi dat așa ceva de la Registrul Comerțului există și :

Notă:
(1) În situaţia în care imobilul nu are constituită asociaţie de proprietari se va prezenta o declaraţie pe propria răspundere în formă olografă, dată de proprietarul spațiului a cărui destinație se schimbă;
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
robert1958, utilizator
Nu face parte din nicio asociație, este o casa care a fost vândută foștilor chiriași în anul 1974.

robert1958 a scris:

w_v_w_v

Mentionez ca este vorba despre o casa in care se află doar 2 apartamente

Din postare nu reiese ca ar fi vorba despre un condominiu pentru care s-ar fi constituit vreo asociație de proprietari.

Legea 196/2018 privește înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

Condominiu - imobil format din teren cu una sau mai multe construcții, în care există cel puțin
3 proprietăți individuale reprezentate de locuințe și locuințe sau spații cu altă destinație
, după caz,
și cote-părți indivize de proprietate comună

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari - 2 din 3 proprietari sunt de acord stefb stefb Caut un raspuns la intrebarea daca este posibil de infiintat asociatie de proprietari intro cladire cu 3 proprietari diferiti in care doar doi sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Condominiu sau nu ? johnybravo johnybravo Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari condmoniu case MariusCalin13 MariusCalin13 Infiintare Asociatie de Proprietari Condmoniu Case cum putem proceda in cazul in care multi proprietari nu sunt de acord cu infiintarea unei asociatii ? ... (vezi toată discuția)