La litigiul de munca am avut un avocat renumit, cu vechime dar ... penalist (a murit, Dzeu sa-l ierte !)
Tardiv, mult dupa sentinta definitiva, am citit Codul Muncii si am constatat ca avocatul ar fi trebuit sa reclame incalcarea Codului muncii de decizia concediere (ca angajatorul nu mi-a oferit alt post, nici nu a instiintat Fortele de munca).
Nu pot spune ca a fost cu rea vointa din partea aocatului (deci nu pot reclama la barou).
Ce pot sa fac ? Nu exista la revizuire prevazut acest motiv (aparare necorespunzatoare avocat).
Concediere individuala - "necorespundere profesioala" art. 130, lit. e Codul Muncii - pentru "faptele" mele de conduita morala necorespunzatoare deontologiei profesionale (deoarece faptele nu au fost cu vinovatie, nu cu rea vointa, nu cu intentie), ..
A fost primul meu proces din viata mea, nu am stiut (nu mi-am putut inchipui) ca angajatorul (institutie) ar putea incalca Codul Mncii !
Am atacat numai netemeinicia (pretinselor) "fapte"... dar am pierdut definitiv. Ulterior, am realizat ca concedierea a fost nula, deoarece a incalcat art.133 Cod Munca (angajatorul nu a oferit alt post, nu a instiintat Fortee de munca ca intentioneaza sa ma concedieze pentru necorespundere profesionala). Eu imi exlplic ca avocatul (Dzeu sa-l ierte) era penalist , de aceea nu s-a priceput la ;itigiul munca.
Incheiere cim
carmen a
Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul legal in care se poate incheia un contract de munca cu motivatia : \"necorespunzator postului\" ?
Conform ... (vezi toată discuția)