avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in timpul plangerii prealabile facuta de locatari unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in timpul plangerii prealabile facuta de locatari unui administrator ...

in timpul plangerii prealabile facuta de locatari unui administrator al unei asociatii de proprietari , primaria mai poate face verificari prin intermediul biroului de specialitate?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:56, 27 Iulie 2023
Oricand vrea poate face. Daca se plange cineva la ei.
eu vreau sa aflu daca primaria mai ppoate face verificari in timp ce administratorul este cercetat penal?
Nu e nimic care sa le interzica sa verifice. Ei trebuie sa sprijine asociatia de proprietari.
Ei, daca este cercetat penal, chia nu se mai poate baga cineva (penalul tzine in loc civilul - parca asa era o sintagma).
Dar cum il cerceteaza in penal, acasa la el, cu mancarea de-acasa? Chiar nu stiu daca-si mai poate exercita atributiile pentru care a fost angajat.
Dar in acest caz, ce naiba mai face com. ex. ? Asteapta condamnarea, altfel nu-i poate desface contractul de munca?
Poate sa-i suspende contractul de munca sau prestari de servicii, sa angajeze temporar un alt admin . Asa vad eu lucrurile !
Serviciul de specialitate din primarie are competenta sa verifice activitatea asociatiei de proprietari dar nu detine autoritatea si competenta sa dispuna incadrarea faptelor -atribut care revine numai autoritatilor politiei si/sau parchetului
Administratorul de bloc de locuit in comun este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala,
Administratorul de bloc raspunde in fata legii in cazul incalcarii dispozitiilor in vigoare
In conformitate cu dispozitiile deciziei nr 3 din 02.12.2002 privind RIL declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie,cu privire la imprejurarea daca administratorul asociatiei de proprietari sau de locatari are calitatea de functionar ,stabileste
1-Administratorul asociatiei de proprietari sau de locattari are calitatea de functionar
2-Fapta acestuia de insusire,folosire sau traficare,in interesul sau ori pentru altul de bani,valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare

Exista opinii contradictorii asupra elementului esential daca administratorul de imobil detine calitatea de functionar public
Numai moderatorul care detine ,citez :"analiza mea logico juridica",poate sa se pronunte.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Administrator bloc = functionar public? dorotheea dorotheea Art. 175 (2) din CP prevede: (2) – De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu predarea documentelor de catre administrator mihai1957 mihai1957 Buna ziua, am probleme in asoc de proprietari cu fostul administrator, care refuza predarea documentelor. Am plans la primarie, la sectia politie - si nu prea ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc a furat banii pt facturi Lex_lucyana Luciana Lex_lucyana Luciana Buna ziua ,administratorul blocului a facut un prejudiciu de aprox 10000 lei neachitand facturi la utilitati,astfel ca ne-a fost taiata apa calda si un curand ... (vezi toată discuția)