avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Se poate da acord notarial intre vecini cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Se poate da acord notarial intre vecini cu privire ...

Buna ziua! Se poate da acord notarial intre vecini cu privire la nerespectarea studiului de insorire atunci cand se doreste ridicarea unei case?
Cel mai recent răspuns: maverick_65 , utilizator 10:45, 27 Iulie 2023
Da dar daca nu se respecta poate fi reclamat apoi daca se schimba proprietarul casei care a dat acordul.
Noul proprietar poate reclama oricand.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Chiar daca se trece acordul in Cartea Funciara?

Am scris acest mesaj deoarece am o mare nedumerire: avand in vedere prevederile art. 2 din Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 119/2014 (actualizat) coroborat cu prevederile art. 3 din Normele de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin acelasi ordin mentionat anterior, rezulta ca eu, ca persoana fizica, nu pot sa primesc autorizatie de constructie pentru o casa unifamiliala de locuit daca nu indeplinesc ce scrie la alineatele 1 si 2 ale art. 3 din Norme nici pentru casa mea. Daca eu nu pot sa construiesc in acest caz, se mai poate da acord notarial intre vecini pentru nerespectarea art. 3 din Norme? Mi se pare absurd sa se poata asa ceva, sa permit unui vecin sa-mi umbreasca de tot incaperile de locuit (prin declaratie notariala) cat timp eu nu pot sa-mi „umbresc” singur casa construind la umbra permanenta a unei case vecine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra vedere obturata s_cris s_cris Buna ziua, as dori daca se poate sa imi raspundeti referitor la urmatoarea problema. Locuiesc intr-un bloc nou construit intr-un cartier de case. Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Un investitor imobiliar a inceput constructia unui bloc de peste 20 m inaltime ,langa locuinta mea proprietate personala RodicaPetrescu RodicaPetrescu Buna ziua As dori sa stiu ce pot face pentru a stopa construirea unui bloc la numai sapte metri distanta de locuinta mea.Arat ca blocul va fi situat in partea ... (vezi toată discuția)
Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit sim92 sim92 Vă rog frumos să-mi spuneți, în acord cu legislația existentă (Legea locuinței, Normele de igienă și sănătate publică etc.), ce se înțelege, cum ... (vezi toată discuția)