avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Fereastra vedere obturata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Fereastra vedere obturata

Buna ziua, as dori daca se poate sa imi raspundeti referitor la urmatoarea problema. Locuiesc intr-un bloc nou construit intr-un cartier de case. Eu locuiesc la parterul blocului iar in fata ferestrelor apartamentului in care locuiesc este un gard al vecinilor. (Aprox 2 m inaltime). de curand vecinii ce locuiesc la casa alaturata au construit un fel de acoperis metalic, gen prelata peste curtea lor, inaltand astfel si gardul ce desparte casa de bloc. Datorita acestui fapt vederea pe care o am la geamuri este obturata mult de gardul vecinilor, iar apartamentul este intunecat. As dori sa stiu daca este in regula ca vederea mea la geamuri sa fie obturata in acest mod si daca pot sa fac ceva in aceasta privinta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 20:13, 4 Mai 2016
Buna seara!

In conformitate cu prevederile Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei:
"Art. 3
(1) Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure insorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore la solstitiul de iarna, a incaperilor de locuit din cladire si din locuintele invecinate. "

Asta ar fi singura legislatie care ar putea reglementa cat de mult pot fi obturate ferestrele unei camere de locuit.
Problema in cazul d-voastra, ca in multe altele, este ca proiectantii noilor cladiri forteaza destul de mult aceasta prevedere legislativa si, chiar daca, de cele mai multe ori, li se solicita un studiu de insorire e parcursul elaborarii proiectului, articolul mentionat este respectat la limita.
Din cate spuneti, inca de la inceput gardul de 2 m obtura destul de mult, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, erati la limita. Problema este ca, daca el a facut doar un acoperis, nu a avut nevoie de autorizatie de constructie, prin urmare nu avea de ce sa fie obligat sa respecte aceasta prevedere...
Daca dezvoltatorii imobiliari si-ar lua o marja de siguranta si nu ar mai insista sa construiasca in spatii foarte mici poate ar fi un pic mai bine pt viitorii locatari....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Constructia noua a vecinului mi-a luat lumina soarelui pe tot parcursul zileibuna ziua. langa casa mea s-a ridicat o cladire p+1. de la casa ... anla2 anla2 Buna ziua. Langa casa mea s-a ridicat o cladire P+1. De la casa mea pana la hotar e o distanta de 1,4 m care acopera picatura streasinei si am 2 ferestre. ... (vezi toată discuția)