avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare de concediere

Buna dimineata! Joi, 21 ianuarie, a avut loc o sedinta la locul meu de munca, prin care ni s-a spus ca se reorganizeaza departamentul de vanzari si ca a mai fost angajata inca o fata pe postul de reprezentant vanzari prin telefon. Vineri, 22 ianuarie, am fost notificata ca mi se desfiinteaza postul, culmea, tot reprezentant vanzari prin telefon. In notificare nu m-au instiintat ca pot lucra doar 4 ore pe zi, nu mi-au zis nici de salariul compensatoriu la care as avea dreptul.... Si as vrea sa ii dau in judecata... Nu stiu cum sa procedez, patronul este un domn foarte sus-pus ca sa-i zic asa, iar mama este inca angajata lui. Si imi este frica sa nu o concedieze si pe ea, daca fiica ei le intenteaza proces. Cum credeti ca as putea proceda? :(


daca le trimit cererea prin posta cu confirmare de primire, cum demonstrez ca in acel plic a fost cererea aceea?

multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ema vintila , utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:58, 28 Ianuarie 2010
puteti formula o actiune in instanta aratind ca decizia de concediere nu respecta prevederile inscrise in Codul muncii, printre altele si angajarea altei persoane pe postul detinut de dv. fara sa va fie oferita posibilitatea de a-l ocupa.
In dispunerea concedierilor se tin cont de mai multe aspecte: varsta angajatului, stare de graviditate, daca este unic intretinator de familie, etc.
Chiar daca in instiintare nu au fost mentionate aceste depturi, acestea sunt mentionate in legislatia in vigoare si trebie sa le acorde. Puteti trimite cu confirmare de primire sau sa lasati dvs la secretariat o instiintare catre societate in care sa le aduceti la cunostinta aceste drepturi ca nu cumva sa "uite".
Aveti dreptul ca in termen de 30 de zile de la primirea deciziei de incetare a contractului de munca sa o contestati.
Nu poate garanta nimeni ce se va intampla cu mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare preaviz desfiintare post intrebare1 intrebare1 Buna ziua, Nu mai are rost sa va spun ca desfiintarea postului este motivul cel mai des folosit de catre angajator. Sunt in aceasta situatie. As dori sa va ... (vezi toată discuția)
Retragere decizie de concediere danrusan danrusan Buna ziua. In data de 28.03.2011 am primit din partea societatii unde lucrez o instiintare prin care mi se comunica faptul ca departamentul unde sunt ... (vezi toată discuția)