avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La incheierea unui contract individual de munca cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La incheierea unui contract individual de munca cu timp partial, ...

La incheierea unui contract individual de munca cu timp partial, 1 (una) oră/săptămână, pe perioada nedeterminata, functie de executie, care este durata minima a concediului de odihna anual inscris in CIM si durata preavizului in situatia concedierii sau a demisiei.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 26 Iulie 2023
1. Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

2. Termenul de preaviz in cazul demisie este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

3. Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti care este perioada de preaviz la CIM pedurata determinata ? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)
Cim determinata orianadiana orianadiana pentru perioada de proba la un cim pe perioada de 4 luni este de 15 zile lucratoare, iar perioadele de preaviz sunt ca si la perioada nedeterminata? va ... (vezi toată discuția)
Preaviz elias_eu elias_eu buna seara! o lamurire, va rog! daca firma are peste 20 angajati, am dreptul de a nu sta in preaviz? multumesc! (vezi toată discuția)