avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatia??!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatia??!

Buna ziua.
Din 2 oct 2009 am introdus actiunea de divort cu minor din culpa exclusiva a sotului.Din 3 oct 2009 nu mai locuiesc cu el.Dar in tot acest timp el a continuat sa incaseze alocatia fetitei,am incercat sa trec alocatia pe numele meu,dar mi s-a spus ca pana la finalizarea procesului nu pot face nimic.In instanta am specificat ca el incaseaza alocatia copilului si o cheltuieste in interes personal,chiar a fost si el intrebat la interogatoriu si a recunoscut.Intrebarea mea este daca instanta il v-a obliga la finalul procesului sa-mi dea alocatia din urma,este vorba totusi de 2milioane x 4 luni=8 milioane pana acum,de luna viitoare va incasa doar cei 43 ron pentru ca fetita a implinit 2 ani...si pana la urma este dreptul copilului...chiar nu pot face nimic?
Doamnele care au facut ancheta sociala mi-au spus ca la final va fi obligat sa-mi restitue alocatia din urma,vreau totusi un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: madalina07 , utilizator 13:18, 28 Ianuarie 2010
In cererea depusa la instanta trebuia sa solicitati obligarea paratului la restituirea alocatiei.Una este sa specificati si alta este sa cereti. In cazul in care nu ati solicitat acest lucru, instanta nu il poate obliga; ar insemna ca vi s-a dat mai mult decat ati cerut.
nu aveam cum sa solicit in cerere,ca nu stiam ca nu avea sa-mi dea alocatia.Am crezut ca am totusi de aface cu un om si imi va da alocatia.Nu aveam cum sa cer ceva care nu se intamplase si nici nu banuiam ca se va intampla.dar nu pot sa fac cea sa cer acum in timpul procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil ContSters223540 ContSters223540 buna ziua, sunt in proces de divort, sotul nu vrea custodia copilului = ca nu e interesat deloc de el; sotul, eu si copilul cetateni romani, eu, din 2009 pana ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt ... luminita12 luminita12 Buna seara. Pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt copilul minor,am dat in judecata fostul sot. Am obtinut un cuantum pt pensia alimentara, dar ... (vezi toată discuția)