Buna.mama mea si tatal meu sunt in curs de divortare,mama mea a plecat din tara acum 3 ani.Nu stim nimic de ea doar ca datoreaza statului austriac 6000 euro si traieste cu altcineva.Ea refuza sa plateasca.Tatal meu a aflat ca trebuie sa achite o parte din suma de la el.IOare statul poate sa ne ia casa fara sa fim de acord?ntrebarea este,cum sa facem partajul casei ca sa obtinem cat mai multa parte?Am renovat si platit tot din banii nostri.
actiunea de partaj se va introduce după soluționarea divorțului.
În cadrul acțiunii de partaj tatal dvs. să solicite cotă majoritară. Iar dacă dvs. sunteți major și ați avut un loc de munca și puteți face o dovadă a veniturilor, dacă ați investit în bunul comun al părinților, puteți să faceți cerere de intervenție în procesul de partaj.
Si daca la partaj mamei mele ii raman 20-30% noi putem cumpara partea ei fara ca ea sa fie aici?si daca raspunsul este da,statul austriac mai poate ataca partea aia?Nu vrem sa vindem casa si nu stim ce sa facem.Va multumesc mult pentru raspuns.
Mergeți și discutați cu un avocat ,asa se rezolva problemele,fata in fata,povestind exact situația,prezentând acte etc.Nu cred ca este atât de avansata problema cu datoria către statul austriac încât acesta sa ajungă la executare silita.In primul.rand sa demareze divorțul și după mai vedeți.
.
Si daca ar fi avansata procedura cu statul austriac, acesta tot nu poate vinde imobilul care este bun comun cu alta persoana (tatal dvs) fara a face in prealabil partajul. Consultati un avocat caruia sa ii detaliati situatia si sa va poata ajuta adecvat
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)