avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare moștenire Părinții sunt de decedați, Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare moștenire Părinții sunt de decedați, Am fost trei frați ...

Bună ziua ! Părinții sunt de decedați, Am fost trei frați doi au decedat .Doresc să fac dezbaterea moștenirii la notariat, nepoții sunt deacord însă doresc o sumă de bani,pentru a renunță la partea lor de moștenire. Se poate trece la notariat acest fapt ca să nu renunțe în viitor la declarația de renunțare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:52, 30 Iulie 2023
Nu.
Și oricum declarația de renunțare nu mai poate fi retractata, dacă succesiunea a fost deja acceptata de ceilalți moștenitori și dacă s-a împlinit 1 an de la decesul ambilor parinti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vor bani, nu inseamna ca renunta, ci vor sulte pt cota cuvenita parintilor lor. Deci dezbateti succesiunea si faceti partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula o declaratie de renuntare la mostenire?se poate ca unul din mostenitori sa cedeze in favoarea altuia printr_un act notarial ? Elena1230 Elena1230 Ambii parinti sunt decedati ,iar noi suntem 4 mostenitori.3copii ai celor doi decedati si un nepot de pe frate vitreg de pe mama care este decedat.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)