avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Animal salbatic in gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Animal salbatic in gradina

Buna seara.
As dori sa stiu - pot sa-i permit unui animal salbatic sa stea pe proprietatea mea?
In zona in care locuiesc oamenii tind sa omoare animalele salbatice. E uliu? Vor sa-l omoare. E arici? La fel. Dar nici unul nu-si protejeaza corespunzator animalele de sacrificiu.
Este vorba despre un arici care si-a facut cuib la mine in curte. Deja s-a apucat de curatenie, nu am mai gasit limacsi, ceea ce-mi place foarte mult, pentru ca se bagau in mancarea cainilor.
Ar putea vreun vecin sa-mi imputa ceva? Imi permite legea sa-l pastrez, avand in vedere ca ariciul e genul de animal care, pe langa fructe, se hraneste cu vietati mici (am citit ca ocazional mananca pui de gaina)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 31 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aricii sunt foarte folositori pentru grădini având de altfel și o talie foarte mică nu exista vreo lege care sa interzică tolerarea lor pe proprietăți , ba dimpotrivă se incurajeaza acest lucru existând și căsuțe speciale și hrana pentru ei în magazinele de specialitate . Aveți numai grija sa nu treacă dincolo de limita proprietății la vreun vecin răuvoitor care să-i facă rău și-i puteți suplini nevoia de hrana sa nu fie tentat sa atace pui sau alte vietăți . Cred ca mănâncă și boabe .
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce dragut...e tare dragalas. Papă boabe de pisica, intrebati la veterinar ce ii mai puteti da.
Legea nu va interzice si ar fi culmea sa va reproseze vreun vecin ceva in legatura cu el.
Totusi, nu va laudati cu ariciul ca se prea poate sa se gaseasca cineva sa ii facă rău.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere colectiva impotriva unui vecin care are caini si ii lasa liberi pe strada ContSters215113 ContSters215113 Buna seara, as dori a stiu, care ar fi pasii de urmat in urmatoarea .locuiesc la tara, si pe strada mea avem un vecin, care are 2 caini, din care unul este ... (vezi toată discuția)
Problema cu pisicile fara stapan Fermierlascar Fermierlascar Buna ziua, Locuesc in provincie vecinul se plange ca pisicile mele ai manaca puii de gaina,hartuindu-ma zilnic si cu amentari de tot felul. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)