avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Detin o casa mostenita de la parinti, iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Detin o casa mostenita de la parinti, iar eu cu fratele ...

Buna ziua,

Detin o casa mostenita de la parinti, iar eu cu fratele meu care este coproprietar, vrem s-o vindem. Problema este ca eu sunt de acord s-o vand pe suma de 80.000 EUR, iar fratele meu nu doreste s-o vanda cu o suma mai mica de 100.000 EUR. Va rog sa imi spuneti, ce se poate face in aceasta situatie, pentru ca o eu consider ca suma de 100.000 EUR este mai mare decat valoarea casei si nici nu am gasit cumparatori decisi s-o cumpere pe aceasta suma, iar anunturile sunt publicate de 10 luni.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
mrboogie, utilizator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 06:09, 4 August 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
In afara de a ajunge la un compromis,nu puteti face nimic.Poate sa vindeti fiecare partea,dar cine ar cumpara?Mai cresteti dvs. putin,fratele sa mai scada putin,ajungeti la 90000 si rezolvati problema.
acest răspuns util
Daca nu ajungeti la un acord, va trebuie sa va adresati instantei sa iesiti din indiviziune, se va expertiza si veti vedea cat " face" casa si daca alegeti sa se vanda, adica daca nu vreti casa nici dvs si nici fratele si veti vinde prin executor, o sa luati mai nimic pe ea, ambii veti pierde.
Puteti si acum sa aduceți un expert sa o evalueze si poate va convingeți fratele sa accepte un pret mai mic.
Banuiesc ca nu vrea sa va dea 40 mii cat considerați dvs ca e partea dvs si sa isi ia el 60 cand va vinde el cu 100. Ca puteti sa ii propuneti si asa.
Pretul e dictat de piata, deci degeaba evaluati casa la 100 de mii sau la 80, daca nu gasiti pe nimeni sa va dea banii astia pe acea casa.
Puteti scadea pretul treptat, sa vedeti daca primiti oferte.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu am gasit cumparatori la 80.000 EUR si sunt multumit de pret, dar din pacate fratele nu vrea sub nicio forma un pret < 100.000 EUR. El initial ceruse 125.000 EUR prin agentie...
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
mrboogie, utilizator
acest răspuns util
atunci sa stea sa se uite la casa daca nu vrea.
Notificati-l ca il dati in judecata pt iesire din indiviziune
Nu stiu daca imi permite situatia financiara sa achit cheltuielile de judecata... Macar sa platesc un evaluator pentru aflarea valorii reale a casei.

Alte discuții în legătură

Am moștenit 1/2 dintr-o casă împreună cu sora mea vitregă, cealaltă jumătate aparținându-i mamei ei. mă pot opune vânzării dacă nu îmi convine prețul? Lllalexa Lllalexa Am mostenit 1/2 dintr-o casa impreuna cu sora mea vitrega, adica 25% cu 25%, iar cealalta jumatate 50%, ii apartine mamei ei ( fosta sotie a tatalui meu). In ... (vezi toată discuția)
Succesiune rocsy77 rocsy77 buna ziua,in urma succesiunii dupa parintii decedati ni s-au eliberat certificate de mostenitori mie si fratelui meu.problema este urmatoatea,fratele meu vrea ... (vezi toată discuția)
Aproape de executare vinde casa la un pret mai mic Radufane Radufane Buna ziua,ma aflu de mai bine de ani intr-un proces de succesiune cu tatal meu,noi suntem 3 frati iar mama a decedat in urma cu mai bine de 3 ani,frati meu nu ... (vezi toată discuția)