avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli dupa debransare

Context: locuiesc intr-un bloc cu centrala proprie si m-am debransat recent de la caldura si apa calda. pana la debransare plateam reparatiile la centrala de bloc, salariile fochistilor si caldura la pausal. dupa debransare cat ar trebui sa platesc legal pentru reparatii, salariile fochistilor si caldura? se mentine aceeasi cota de plata ca pe pausal?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:12, 23 Noiembrie 2023
Aspectul ca dv ati inteles sa va debransati de la centrala de bloc=parte comuna pentru asigurarea confortului propriu nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia plati lunare parti comune
De acord cu ce ati zis dar nu asta am intrebat
Si cam ce raspuns ati astepta de aici, de pe forum?
Aceasta intrebare trebuie sa o puneti, in scris la asociatia de proprietari.
Acum, daca tot ati intrebat, desi se pare ca stiyi, iata ce zice L 196 / 2018:
Art 75 (9)(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

Asta stiati, dar la :
Art. 76. - Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac în conformitate cu prevederile art. 48 alin. (5) coroborate cu prevederile art. 75 alin. (2).

Deci, asa cum v-am spus, adresati-va as. prop. si solicitati un raspuns detaliat cu privire la cheltuielile ce va revin la centrala de bloc, dupa debransare.
Multumesc. Raspunsul clarifica acum ultima intrebare din postarea initiala

Adam Grecu a scris:

Si cam ce raspuns ati astepta de aici, de pe forum?
Aceasta intrebare trebuie sa o puneti, in scris la asociatia de proprietari.
Acum, daca tot ati intrebat, desi se pare ca stiyi, iata ce zice L 196 / 2018:
Art 75 (9)(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

Asta stiati, dar la :
Art. 76. - Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac în conformitate cu prevederile art. 48 alin. (5) coroborate cu prevederile art. 75 alin. (2).

Deci, asa cum v-am spus, adresati-va as. prop. si solicitati un raspuns detaliat cu privire la cheltuielile ce va revin la centrala de bloc, dupa debransare.

Ma aflu cam in aceeasi situatie, centrala de bloc vs centrale proprii. Intrebarea mea este cam ce defineste proprietatea comuna? Adica in blocul meu s-a facut debransarea de la sistemul centralizat si unii proprietari (majoritatea) au optat pentru o centrala de scara si altii pentru centrale proprii. Incalzirea apartamentelor personale ale celor cu centrala de scara si toate reparatiile centralei este comuna iar celelalte sunt centrale necomune? Ce anume defineste ideea de comun? Adica la noi in bloc, s-a facut separare de gaz pe apartamente cam in aceeasi perioada cu debransarea de la sistemul centralizat de incalzire, cine a vrut a optat pentru centrala de scara, cine nu, pentru centrala de apartament.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)