avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli dupa debransare

Context: locuiesc intr-un bloc cu centrala proprie si m-am debransat recent de la caldura si apa calda. pana la debransare plateam reparatiile la centrala de bloc, salariile fochistilor si caldura la pausal. dupa debransare cat ar trebui sa platesc legal pentru reparatii, salariile fochistilor si caldura? se mentine aceeasi cota de plata ca pe pausal?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:12, 23 Noiembrie 2023
@Adam Grecu

Nici dvs. nu ati inteles ce a scris @hob. Ca eu am presupus o anumita varianta, e alegerea mea, nu ma dezic de ea. Mi s-a parut firesc faptul, ca la disparitia sistemului centralizat, sa existe 2 optiuni:
1. Cei cu posibilitati financiare (mai putini) sa-si monteze centrale proprii.
2. Cei cu mai putine posibilitati financiare sa fi optat pentru centrala de bloc.

Am ales acea varianta pentru ca nu vad de ce ar plati cineva de 2 ori ca sa-si incalzeasca locuinta.

Centrala de bloc nu a fost din constructia initiala a blocului, nu a devenit de la inceput parte acomuna a tuturor,, deci nu se poate aplica art. 75 alin. 4 din legea 196/2002, asta explic si vad ca nu pricepeti. Chiar daca si @hob subliniaza acelasi lucru.

De aceea am si raspuns lui @C3PO, vad ca nu ati citit acel mesaj.
autorul mai pune niste paie pe foc si ne spune de ACM :)

mai pun si eu niste paie pe foc si intreb: daca traseul tevilor de incalzire este cel initial prin toate apartamentele, inclusiv cele cu CT proprie, cum impartim partea de incalzire :)

hob a scris:

autorul mai pune niste paie pe foc si ne spune de ACM :)

mai pun si eu niste paie pe foc si intreb: daca traseul tevilor de incalzire este cel initial prin toate apartamentele, inclusiv cele cu CT proprie, cum impartim partea de incalzire :)

Raspundeti daca aveti ceva util de zis. Tevile comune nu se pot reloca. Din aceasta cauza exista lege care stipuleaza expres plata a 15% din incalzire daca-ti trec tevi comune prin casa. Problem soved. Intrebam despre mere si ni se raspunde despre portocale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, si dvs. ne raspundeti cam in doi peri, asa ca va rog sa lamuriti subiectul raspunzind concret la :
1. Ati participat , ca proprietari, cei care aveti acum CT proprii, la achizitionarea CT de bloc ?
2. V-ati montat CT proprii dupa ce ati renuntat la CT de bloc ?
3. Consumati ACM de la centrala de bloc ? Ce rost are, daca CT individuala va furnizeaza si ACM ?

Asta ca sa se lamureasca toata lumea ce fel de parte comuna e CT de bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)